Στο 72% της χωρητικότητάς του έφτασε το φράγμα στα Πάναγρα

Στο 72% της χωρητικότητάς του έφτασε το φράγμα στα Πάναγρα, καθώς μέχρι σήμερα 19 εκ κυβικά μέτρα νερού έχουν εισρεύσει εκεί από το φράγμα Αλάκιοπρου στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού, επικαλούμενο αρμόδιους του τουρκικού υπουργείου Δασών και Υδάτων, στο πλαίσιο του “έργου του αιώνα”, όπως ονομάστηκε η μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, η ποσότητα που έχει μεταφερθεί στο φράγμα στα Πάναγρα, έφτασε τον Αύγουστο το 72% της χωρητικότητας.

Σημειώνεται δε ότι οι απαραίτητες μετρήσεις γίνονται στις 15 κάθε μήνα και

υπενθυμίζεται ότι το νερό άρχισε να παρέχεται στα κατεχόμενα από τις 17 Οκτωβρίου 2015 και η ετήσια ποσότητα που προβλέπεται στη συμφωνία που είχαν υπογράψει Τουρκία – ψευδοκράτος είναι 75 εκ κυβικά μέτρα.

Το Αναντολού γράφει επίσης ότι τη συμφωνία συνδρομής με το “υπουργείο” γεωργίας και φυσικών πόρων του ψευδοκράτους για να τους δοθεί νερό από το φράγμα στα Πάναγρα, έχουν υπογράψει 23 “δήμοι” (σσ στον τ/κ Τύπο της προηγούμενης εβδομάδας έγραφε ότι ήταν οι 27 από τους 28 “δήμους” που έχουν υπογράψει τη “συμφωνία”). Από αυτούς, 13 “δήμοι” ήδη έχουν πρόσβαση στο νερό από την Τουρκία, ενώ και ο “δήμος” Τρικώμου έχει πάρει νερό από το δίκτυο στα ντεπόζιτά του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα