Στο εδώλιο για χρυσά διαβατήρια ο Μ. Δημητριάδης-«Προαποφασισμένη στοχοποίηση»

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για υποθέσεις χρυσών διαβατηρίων μπαίνει ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης.

Η υπόθεση καταχωρίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή και σήμερα έγινε η επίδοση στους κατηγορούμενους. Συνολικά μαζί με τον κύριο Δημητριάδη οι κατηγορούμενοι είναι δέκα. Οχτώ φυσικά πρόσωπα και δύο νομικά.

Πέραν από τον κ. Δημητριάδη κατηγορούνται τρία συγγενικά του πρόσωπα που έχουν συμφέροντα με το δικηγορικό γραφείο της οικογένειας, μέσω του οποίου έγιναν πολιτογραφήσεις.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 59 κατηγορίες,

που αφορούν επηρεασμό, δωροδοκία, δεκασμό, συνωμοσία προς καταδολίευση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά και παραβίαση σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για ποινικοποίηση της διαφθοράς.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι προέκυψαν αδικήματα σε σχέση με 19 πολιτογραφήσεις επενδυτών. Μάλιστα στο παρελθόν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος άνδρα κινεζικής καταγωγής, κατόχου κυπριακού διαβατηρίου.

Ο τελευταίος προσπάθησε να ακυρώσει το σχετικό ένταλμα με ένδικα μέσα, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο το απέρριψε με απόφασή του στις 18 Σεπτεμβρίου 2023.

Το κουβάρι είχε αρχίσει να ξετυλίγεται από τις έρευνες για την πολιτογράφηση τριών προσώπων από την Καμπότζη. Το ανακριτικό έργο γι’ αυτή την υπόθεση άρχισε τον Ιούλιο του 2021 και πέρασε από χίλια μύρια κύματα. Πρόκειται για ογκωδέστατο έργο με την Αστυνομία να μιλά για 200 box files.   

Διαβάστε επίσης: Χρυσά Διαβατήρια: Στο εδώλιο πρώην Υπουργός- Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

«Προαποφασισμένη η στοχοποίηση μου»

Ο κύριος Μάριος Δημητριάδης μιλά για προαποφασισμένη στοχοποίηση του και ψευδείς κατηγορίες.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «στα τέσσερα χρόνια που υπηρέτησα το δημόσιο αξίωμα του Υπουργού Μεταφορών, εργάστηκα με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία και ακεραιότητα, προσηλωμένος στα καθήκοντα της αποστολής μου, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος.

Επί τρία ολόκληρα χρόνια έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά η προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική μου ζωή, καθώς και όλες οι πολιτικές μου αποφάσεις. Ουδέν μεμπτό βρέθηκε. Παρόλα αυτά, η στοχοποίησή μου ήταν προαποφασισμένη, και αυτό για να στραφεί η προσοχή μακριά από όσους έχουν την πραγματική ευθύνη για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Επιστρατεύτηκαν ψευδείς ισχυρισμοί και κακόβουλες κατηγορίες, για να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα και να οδηγηθώ στο δικαστήριο. Κάποιοι πίστεψαν ότι θα είμαι το θύμα των δικών τους ευθυνών, λαθών και παραλείψεων. Θα αποδειχθεί όμως πως δεν είναι έτσι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, γνωρίζοντας πως στο τέλος πάντοτε η αλήθεια και το δίκαιο επικρατούν». 

Η παραπομπή στο Κακουργειοδικείο έχει οριστεί για τις 30 Οκτωβρίου. 

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα