Στο επίκεντρο του Τ/κ Τύπου Αναστασιάδης και Ομοσπονδία

Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου.

Οι δηλώσεις χθες τριών τ/κ πολιτικών, Μουσταφά Ακιντζί, Τουφάν Ερχιουρμάν και Κουντρέτ Οζερσάι για το Κυπριακό, απασχολούν σήμερα τον τ/κ Τύπο μαζί με δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι μιας περιοχής στο Κιόνελι που έχει προβλήματα σύνδεσης με το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος, την ασφάλεια πεζών και ποδηλατών στους δρόμους αλλά και τα προβλήματα των ιδιοκτητών θερμοκηπίου με την ποιότητα και διάθεση των προϊόντων τους λόγω έλλειψης της σχετικής νομοθεσίας.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Αντίδραση από το ΡΤΚ σε όσους κατηγορούν την ΤΔ (Τουρκική

Δημοκρατία)» γράφει ότι σε ομιλία του σε δικοινοτική εκδήλωση χθες βράδυ ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν επιτέθηκε χθες στην Σελμάμ Εϊλέμ που είχε προηγούμενως αναφέρει στην ίδια εκδήλωση ότι το ψευδοκράτος έχει καταντήσει ο «πίσω κήπος της Τουρκίας». Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφία με μέλη της υγείας του ΡΤΚ σε μια κομματική συγκέντρωση όπου στο τραπέζι των ομιλητών βρίσκονται μια σημαία του ψευδοκράτους και μια της Τουρκίας και γράφει για συγκέντρωση με διπλές σημαίες στην Άσσια. Αλλού γράφει ότι στην διάρκεια της δίκης για το διπλό τροχαίο δυστύχημα ο οδηγός που το προκάλεσε δεν μπόρεσε να δώσει κατάθεση στο «δικαστήριο» καθώς έκλαιγε συνέχεια.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Πόσο πιο ανοικτά να το πει ο Αναστασιάδης;» αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Κουντρέτ Οζερσάι για το Κυπριακό στις οποίες υποστήριξε ότι η ε/κ πλευρά δεν μπορεί να αφομοιώσει μια από τις βασικές παραμέτρους της ομοσπονδίας που είναι η πολιτική ισότητα. Αλλού γράφει ότι συνελήφθη νεαρός με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού της πρώην φίλης του στις τουαλέτες γηπέδου ποδοσφαίρου στο Καζάφανι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις Ακιντζί μετά την ενημέρωση του «υπουργικού συμβουλίου» πως εάν η τ/κ πλευρά δει προς άλλες κατευθύνσεις λόγω της λάθος στάσης της ε/κ πλευράς, θα κατηγορηθεί ότι είναι η πλευρά που βγήκε εκτός παραμέτρων.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Μια γειτονιά σε ομηρία» γράφει ότι σε μια περιοχή στο Κιόνελι οι κάτοικοι υποφέρουν αφού δεν έχουν κανονική σύνδεση ρεύματος μετά την καταστροφή της γραμμής από τις πλημμύρες του περασμένου Δεκέμβρη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη και προτάσσει ότι η κόκκινη γραμμή των Τ/κ είναι η πολιτική ισότητα. Αλλού γράφει ότι υπό κράτηση τέθηκαν δύο ύποπτοι για τους πυροβολισμούς εναντίον της εταιρείας Gifa Airways αλλά το μυστήριο για το τί ακριβώς συνέβη, δεν έχει ακόμα λυθεί.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Δεν υπάρχει ασφάλεια για τους πεζούς και τους ποδηλάτες στους δρόμους» γράφει ότι τους τελευταίους 13,5 μήνες σε διάφορα δυστυχήματα έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άτομα, 4 εξ αυτών ήταν πεζοί και 3 επέβαιναν σε ποδήλατο. Αλλού γράφει ότι σε παραλία στην Γαληνόπορνη εντοπίστηκαν 17 κιλά ινδικής κάνναβης. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφία από τον δρόμο από τα Λιβάδια στη Γαλάτα και γράφει ότι η άσφαλτος που τοποθετήθηκε εκεί πριν 8 μήνες έχει υποχωρήσει και ο δρόμος έχει καταστεί επικίνδυνος.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Αναμονή την αγορά για το νόμο για την αγορά» γράφει ότι οι ιδιοκτήτες θερμοκηπίων διαμαρτύρονται ότι λόγω της έλλειψης αυτής της «νομοθεσίας» που ρυθμίζει την παραγωγή, ποιότητα και την διάθεση λαχανικών και φρούτων, που βρίσκεται σε αναμονή από το 2011, δεν μπορούν να ρυθμίσουν και να επιλύσουν προβλήματά τους. Αλλού γράφει ότι μεταξύ άλλων, στην χθεσινή του ομιλία στην δικοινοτική εκδήλωση στην νεκρή ζώνη της Λευκωσίας, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν διερωτήθηκε εάν αφεθούν στην άκρη οι μέχρι τώρα συγκλίσεις πώς θα οδηγηθούμε σε λύση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η γραμμή άμεσης ανάγκης 112 δέχθηκε σε ένα χρόνο 20.765 τηλεφωνήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα