Στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες της περιοχής ο Ρίσι Σούνακ

Στο Ισραήλ ταξίδεψε αργά τη νύχτα της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, η οποία δεν είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα τις πληροφορίες περί αποστολής του Βρετανού ηγέτη στην περιοχή.

Ο κ. Σούνακ θα έχει την Πέμπτη συναντήσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου, καθώς και με τον Πρόεδρο της χώρας Ισαάκ Χέρτσογκ.

Μετά από το Ισραήλ ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί «μια σειρά άλλων περιφερειακών πρωτευουσών», οι οποίες δεν προσδιορίζονται εκ των προτέρων για λόγους

ασφαλείας. Πιθανολογείται ότι θα επιδιώξει να βρεθεί στο Αμμάν και στο Κάιρο.

Θα επιστρέψει στο Λονδίνο το απόγευμα της Παρασκευής.

Παράλληλα ο Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι θα έχει επαφές στην Αίγυπτο, στην Τουρκία και στο Κατάρ.

Στόχος των επαφών της βρετανικής πολιτικής ηγεσίας θα είναι να ανοίξουν δίοδοι προς και από τη Γάζα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και για την έξοδο παγιδευμένων αμάχων, καθώς και η αποτροπή εξάπλωσης της σύρραξης.

Σε δήλωσή του πριν αναχωρήσει για τη Μέση Ανατολή ο κ. Σούνακ είπε ότι «η επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα θα πρέπει να είναι μια στιγμή ορόσημο για τους ηγέτες στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο να ενώσουν δυνάμεις για να αποφύγουν περαιτέρω επικίνδυνη κλιμάκωση της σύρραξης».

Πρόσθεσε ότι θα φροντίσει η Βρετανία να είναι στην προμετωπίδα αυτών των προσπαθειών.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο Ρίσι Σούνακ, σε αντίθεση με τη δήλωση του Προέδρου Μπάιντεν από το Ισραήλ για τους υπαίτιους του πολύνεκρου χτυπήματος στο νοσοκομείο Αλ Αχλί, είπε πως πρέπει να αποφευχθούν τα βεβιασμένα συμπεράσματα μέχρι να γίνει ενδελεχής ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων.

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη το Foreign Office προέβη σε ανανέωση της ταξιδιωτικής οδηγίας για το Λίβανο, «ενθαρρύνοντας» τους Βρετανούς που βρίσκονται στη χώρα να την εγκαταλείψουν όσο υπάρχουν διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις και συστήνοντας την αποφυγή των ταξιδιών προς οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

Διαβάστε επίσης: LIVE: 1η χαραμάδα στην πολιορκία της Γάζας η συμφωνία για ανθρωπιστική βοήθεια

Keywords
Τυχαία Θέματα