Στο κακουργιοδικείο για σφετερισμό Ε/κ περιουσίων 25χρονος Ισραηλινός

Σε απευθείας δίκη στο κακουργιοδικείο παραπέμφθηκε ο κατηγορούμενος για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στον Καραβά, 25 ετών Ισραηλινός.

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 08 Οκτωβρίου.  

Διαβάστε ακόμη: Νέα σύλληψη σφετεριστή – Έκανε τον μεσίτη με περιουσίες Ε/κ στα κατεχόμενα

Ελεύθερος υπό όρους 

Υπογραφή προσωπικής εγγύησης ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.  2. Κατάθεση εγγύησης ύψους 9
χιλιάδων ευρώ σε μετρητά.Μπαίνει αξιόχρεος εγγυητής η σύζυγος του. Να παρουσιάζεται καθημερινά στον αστυνομικό σταθμό Πισσουρίου μεταξύ των ορών 20:00-22:00.Να παραδώσει όλα του τα ταξιδιωτικά έγγραφα.Να μπει το όνομά του στο stoplistΑπαγορεύεται να μεταβεί στις μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.

Το δικαστήριο αποφάσισε όπως ο κατηγορούμενος αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς διαθέτει μόνιμη κατοικία στις ελεύθερες περιοχές και η σύζυγος του έχει Κυπριακό διαβατήριο.

Σημειώνεται επίσης ότι και ο ίδιος είχε υποβάλει αίτηση στο τμήμα αλλοδαπών για έκδοση άδειας παραμονής στην Κύπρο.

Ο κατηγορούμενος διαφήμιζε περιουσία που ανήκει σε 4 Ελληνοκυπρίους στα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης.  Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή του Καραβά και το διαφήμιζε για το ποσό των 3.5 εκατομμυρίων.

Η κατοικία που διαφήμιζε σύμφωνα με πληροφορίες του σίγμα είχε παράνομα ανεγερθεί το 2003.  Σημειώνεται ότι υπάρχει και σχετική μαρτυρία από τους νόμιμους ιδιοκτήτες της γης ότι ουδέποτε έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να διαφημιστεί προς πώληση ή για να πουληθεί η περιουσία τους.    

Keywords
Τυχαία Θέματα