Στο Κίεβο ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ–Συναντήθηκε με Ζελένσκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Κίεβο μετέβη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η άφιξή του αποτυπώθηκε σε βίντεο που δημοσίευσε ο Ζελένσκι στο Telegram. Είναι η πρώτη φορά που ο Σούνακ επισκέπτεται την Ουκρανία, από τότε που έγινε πρωθυπουργός.

«Από τις πρώτες ημέρες του πολέμου η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν πολύ ισχυροί σύμμαχοι. Σήμερα συζητήσαμε τα πιο σημαντικά θέματα για τις χώρες μας και για την παγκόσμια ασφάλεια. Μαζί θα είμαστε ισχυρότεροι και θα επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» έγραψε.

Η

Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Σούνακ. «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Ουκρανία για την πρώτη του επίσκεψη στο Κίεβο προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο Ζελένσκι και να επιβεβαιώσει τη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου» δήλωσε εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκλείει «σύντομη ανακωχή» με τη Ρωσία

UK PM @RishiSunak made a surprise visit to Kyiv on this snowy Saturday, President Zelensky announces. “Since the first days of the war, Ukraine and the UK have been the strongest of allies… We discussed the most important issues both for our countries and for global security.” pic.twitter.com/z5zotOwYXH

— Christopher Miller (@ChristopherJM) November 19, 2022 

Britain knows what it means to fight for freedom.

We are with you all the way @ZelenskyyUa

Keywords
Τυχαία Θέματα