Στο Λίβανο ελικόπτερα της Αστυνομία,σκύλοι ιχνηλάτες με μέλη ΕΜΑΚ και MΜΑΔ

Με δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας μεταβαίνουν μέλη της ΕΜΑΚ και της ΜΜΑΔ, εντός των επόμενων ωρών, στο Λίβανο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα μέλη μεταβαίνουν στην γείτονα χώρα για συμβολή στις έρευνες για εντοπισμό επιζώντων, μαζί τους μεταφέρονται οκτώ σκύλοι ιχνηλάτες και οι χειριστές τους.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η μεταφορά του προσωπικού ήταν έτοιμα της

Κυβέρνησης του Λιβάνου προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα μέλη των Δυνάμεων αναμένεται να μεταβούν στην πληγείσα χώρα γύρω στις 14:00 το μεσημέρι.

Εξάλλου, Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε επιφυλακή με πολιτική απόφαση και με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, για να αναχωρήσουν μέλη της για το Λίβανο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κεττής είπε ότι η ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πενταμελής - όλοι μέλη της ΕΜΑΚ- και αποτελείται από έναν επικεφαλής και τέσσερις χειριστές. Μαζί τους ταξιδεύουν τέσσερις εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Σημειώνεται πως, πληροφορίες από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρουν πως υπάρχει από νωρίς το πρωί συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ώστε να διευθετηθεί το θέμα της παροχής βοήθειας προς το Λίβανο, σε συνεννόηση με τη Βηρυτό και την Πρέσβειρα του Λιβάνου στην Κύπρο.

Ακόμη υπάρχει επικοινωνία Κυπρίων που βρίσκονται στον Λίβανο και συγγενών τους με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων από χθες το απόγευμα και εξετάζεται το θέμα του να υπάρξει πτήση επαναπατρισμού Κύπριων υπηκόων που επιθυμούν να επιστρέψουν στο νησί.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα