Στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Μπόρις Τζόνσον

Στη Βρετανία η απερχόμενη πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, θα μεταβεί το απόγευμα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να υποβάλει επισήμως την παραίτησή της στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία λίγο αργότερα θα υποδεχθεί τον νέο πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, για να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε σύντομη δήλωση έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στη Downing Street 10.

Αύριο ο Μπόρις Τζόνσον θα μιλήσει ενώπιον της Βουλής

των Κοινοτήτων, η οποία θα διακόψει τις εργασίες της για τις θερινές διακοπές μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Το μήνυμα ότι η Κομισιόν θα συνεργαστεί με τον Μπόρις Τζόνσον, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο να τον βοηθήσει να επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ και να διασφαλίσει μια τακτική αποχώρηση, έστειλε ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Επικεφαλής της διευθύνουσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Γκι Φέρχοφσταντ, ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα εκτάκτως για να αποτιμήσει τη νέα κατάσταση.

Εκτός από το Brexit, ο νέος πρωθυπουργός θα κληθεί να διαχειριστεί και το νέο μέτωπο, που έχει ανοίξει η χώρα με την Τεχεράνη, μετά την κατάληψη την Παρασκευή από το Ιράν του δεξαμενόπλοιου με βρετανική σημαία «Stena Impero», αφότου το βρετανικό βασιλικό πολεμικό ναυτικό κατέλαβε ιρανικό δεξαμενόπλοιο, στα ανοικτά των ακτών του Γιβραλτάρ, στις 4 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα