Στο Προεδρικό η Τζέιν Χολ Λουτ για τους όρους αναφοράς (vid)

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε η Ειδική Σύμβουλος του Γ.Γ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της προσπάθειας διαμόρφωσης των όρων αναφοράς.

Η Ειδική Σύμβουλος του Γ.Γ συναντήθηκε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής (3/2) με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Η συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα έληξε χωρίς δηλώσεις.

Εξάλλου το Προεδρικό ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα (4/2) η κυρία Λουτ

θα έχει νέα συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη επίσης στις 18:30 το απόγευμα.

Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Ε/κ διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Κυρίακος Κούρος.

Διπλωματικές πηγές οι οποίες μίλησαν στο Sigmalive τις προηγούμενες ημέρες σημείωναν ότι η κυρία Λουτ φτάνει στο νησί με συγκεκριμένες ιδέες ανά χείρας.Ωστόσο, οι ίδιες πηγές, υπογράμμιζαν, ότι η ίδια φέρεται να είναι πολύ επιφυλακτική καθώς στο παρόν στάδιο υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κυρία Λουτ βρέθηκε στο νησί λίγες ώρες μετά και το άτυπο τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Τσαβούσογλου στη Ρουμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα