«Στο Υπ.Παιδείας τους διακατέχει ευθυνοφοβία και ρατσισμός»

Συνεχίζεται ο σάλος απ’ την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία ζητεί από γονείς παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης να έχουν απαραίτητα δικαιολογητικά προτού στείλουν τα παιδιά τους σχολείο. Ο σάλος προκλήθηκε λόγω του ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγη ώρα πριν το άνοιγμα των σχολείων αφήνοντας ουσιαστικά τα παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης εκτός σχολείων.

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΙΓΜΑ

ο αρμόδιος Υπουργός, ανέφερε ότι «όλοι όσοι μιλάνε παραβλέπουν ένα σημαντικό κανόνα που υπάρχει στα σχολεία, που είναι οι αποστάσεις. Τα παιδιά που ανήκουν στις ειδικές μονάδες και που είναι παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα υγείας και προσαρμογής, δεν μπορούν στην μεγάλη πλειοψηφία τους να τηρήσουν αυτό τον κανόνα».

Υπ. Παιδείας:Με ειδικούς η απόφαση για ειδική εκπαίδευση όχι από επιδ.ομάδα

Ο Πρόδρομος Προδρόμου χθες ισχυρίστηκε ότι η εν λόγω απόφαση λήφθηκε με τη σύμφωνο γνώμη των επιστημόνων. Η επιδημιολογική ομάδα ωστόσο είπε ότι δεν ζητήθηκε η άποψή της για να επαναλάβει ο Υπουργός Παιδείας ότι δεν μίλησε με αυτούς τους επιστήμονες αλλά με άλλους, του Υπουργείου Παιδείας.

Στο Πρωτοσέλδιο μίλησε η Πρόεδρος οργάνωσης Αγκαλιά Ελπίδα, Γιούλα Πιτσιάλη.Η κ.Πιτσιάλη είπε χαρακτηριστικά ότι εκεί στο Υπουργείο Παιδείας τους διακατέχει ευθυνοφοβία και ρατσισμός.

«Διώχνουν και απαγορεύουν σε μια ομάδα να πάει στο σχολείο επειδή έχει συνοδό. Επικαλέστηκαν τους επιδημιολόγους και αυτοί τους διέψευσαν. Είπαν για δυο μέτρα απόσταση μεταξύ συνοδού και παιδί. Με το χαρτί δηλαδή δεν θα υπάρξει αυτή η επαφή;», διερωτήθηκε η κ.Πιτσιάλη.

«Στο Υπουργείο Παιδείας ετοίμαζαν δεύτερη ανακοίνωση με οδηγίες. Μας βάζουν να υπογράφουμε ότι «έλαβα γνώση του πρωτοκόλλου». Αν ήθελαν συναίνεση να το έκαναν σ’ όλους τους γονείς όχι μόνο στους γονείς των παιδιών με αναπηρίες»,  είπε σ’ έντονο ύφος η κ.Πιτσιάλη.

Σήμερα οι γονείς των παιδιών θα βρεθούν στο Υπουργείο Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα