Στον αέρα η Δημόσια Υγεία-Ελλείψεις στο Γεν.Νοσοκομείο Πάφου

Σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα διαπιστώθηκαν μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε ο αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ Πάφου με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος, Γιώργο Γιαλλούρη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Σύμφωνα με το PafosPress, τα προβλήματα που καταγράφθηκαν ήταν τα εξής

Σοβαρή υποστελεχωμένη στη Γυναικολογική Κλινική εδώ και μήνες με το Τμήμα να λειτουργεί μόνο με δύο γιατρούς με «γερμανικά» on calls, εξαντλητικούς όρους και υπεράριθμες επισκέψεις ασθενών.

Υποστελέχωση Ορθοπεδικής Κλινικής μετά την αποχώρηση

συγκεκριμένου γιατρού με αποτέλεσμα οι λίστες αναμονής να μεγαλώνουν και ο χρόνος να γίνεται πολλές φορές αιτία για δυσάρεστα περιστατικά.

Το Παθολογικό Τμήμα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με το MRI και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς οι ασθενείς μπορεί να χάσουν τη ζωή τους λόγω έλλειψης του μηχανήματος. Η συγκεκριμένη κλινική παρουσιάζει υπερπληρότητα 170-200% αφού διαθέτει μόλις 20 κρεβάτια.

Η Ουρολογική Κλινική με 700 χειρουργεία κατά το 2015 έχει τη δυνατότητα να χειρουργεί μια φορά την εβδομάδα, συστεγάζεται με τη χειρουργική κλινική, διαθέτει 4-5 κρεβάτια και χρειάζεται έναν επιπλέον Ουρολόγο άμεσα.

Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Νεφρολογική Κλινική η οποία δυστυχώς λειτουργεί με τις υπηρεσίες ενός και μόνο γιατρού από το 1999. Τότε οι αιμοκαθάρσεις που γίνονταν ετησίως ήταν 1200 ενώ σήμερα φτάνουν τις 9000 με τα αριθμητικά δεδομένα να συγκρίνονται άνετα με αυτά της Λάρνακας η οποία έχει 4,5 νεφρολόγους.

Πέραν από τις κλινικές σημαντικό πρόβλημα παρουσιάζεται και με το ωρομίσθιο προσωπικό αφού η αφυπηρέτηση σημαντικού αριθμού δεν καλύφθηκε από αντικαταστάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα