Στον ΓΕ τα ζητήματα για Πρόεδρο ΔΣ και Διευθυντή ΟΚΥπΥ

Στους νομικούς του Συμβούλους για γνωμάτευση, παρέπεμψε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) το θέμα του κατά πόσον πληρούνται τα απαιτούμενα από το Σχέδιο Υπηρεσίας του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού, και στον Γενικό Εισαγγελέα τις καταγγελίες για κατ’ ισχυρισμό φορολογική απάτη του ιδίου.

Όπως ανέφεραν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου οι Διευθυντές των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών που συμμετέχουν ex officio στο ΔΣ του Οργανισμού, η απόφαση του ΔΣ για παραπομπή του θέματος στον Γενικό Εισαγγελέα λήφθηκε στη συνεδρία του ΔΣ το βράδυ της Τετάρτης.

Περαιτέρω,

ο Γενικός Ελεγκτής, που ετοίμασε σχετική έκθεση μετά από αίτημα της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, είπε ότι θα διαβιβάσει στον Γενικό Εισαγγελέα αίτημα για γνωμάτευση και με τη θέση ότι υπάρχει ασυμβίβαστο συμφερόντων για τον Πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού και για το θέμα της ικανοποίησης των προσόντων του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού.

Ο Γενικός Ελεγκτής είπε, επίσης, στην Επιτροπή Ελέγχου ότι θα μεταβιβάσει τις καταγγελίες για κατ’ ισχυρισμό φορολογική απάτη από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού στο Τμήμα Φορολογίας.

Ο Γενικός Ελεγκτής κατήγγειλε στην Επιτροπή Ελέγχου ότι εφημερίδα, που ελέγχεται από εταιρεία στην οποία έχει συμφέροντα ο Υπουργός Υγείας, εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι προκαλεί προσκόμματα στην εφαρμογή του ΓεΣΥ επειδή διενεργεί τον έλεγχο που ζήτησε η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Η συνεδρία της Επιτροπής διεξήχθη στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος προέδρευσε και της συνεδρίας κατά το πλείστο.

Στη συνεδρία παρέστη και ο Πρόεδρος του ΔΣ ΟΚΥπΥ Ντέιβιντ Νίκολσον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα