Στους μηδέν βαθμούς Κελσίου απόψε στη Λευκωσία - Πότε θα υποχωρήσει το ψύχος

Ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάζει την Κύπρο μέχρι και τη Δευτέρα. Απόψε, η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στο μηδέν στο εσωτερικό, γύρω στους 2 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 4 βαθμούς στα δυτικά, γύρω στους 5 βαθμούς στα βόρεια παράλια και γύρω στους μείον 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, ημιορεινά και σε κάποιες υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ψυχρή

αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Δευτέρα, ενώ ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται από την Τρίτη.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα εμφανίζονται παροδικές αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στο μηδέν στο εσωτερικό, γύρω στους 2 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 4 βαθμούς στα δυτικά, γύρω στους 5 βαθμούς στα βόρεια παράλια και γύρω στους μείον 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, ημιορεινά και σε κάποιες υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο αρχικά στα ανατολικά και νότια παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 βαθμούς στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά αργότερα θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αργότερα στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα ανατολικά παράλια θα καταστεί μέχρι ταραγμένη.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένης ελαφράς βροχής και ελαφράς χιονόπτωσης στα ορεινά και πιθανόν σε κάποιες ημιορεινές περιοχές. Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, ιδιαίτερα την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Τετάρτη, παραμένοντας ωστόσο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 41 εκατοστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λευκωσία #45 Πότε,lefkosia #45 pote