Συγκέντρωση υπογραφών για BlackList του Τράμπ στη Βρετανία

Περισσότεροι από 35.000 Βρετανοί έχουν υπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα τους του Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την πρότασή του για την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος πρότεινε την επιβολή απαγόρευσης εισόδου στο αμερικανικό έδαφος μέχρι "οι εκπρόσωποι της χώρας να καταλάβουν τι γίνεται".

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή που προκάλεσε ο Τραμπ υπερασπίσθηκε τη θέση του λέγοντας ότι δεν είναι χειρότερη από τον

περιορισμό 110.000 Ιαπώνων σε στρατόπεδα στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την προεδρία του Φράνκλιν Ρούζβελτ μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου 1941.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει απαγορεύσει σε πολλά άτομα την είσοδο εξαιτίας ρητορικής μίσους... Εάν το ΗΒ θέλει να συνεχίσει να εφαρμόζει το κριτήριο "της μη αποδεκτής συμπεριφοράς" σε όσους θέλουν να εισέλθουν στη χώρα, θα πρέπει αυτό να εφαρμοσθεί δίκαια στους πλούσιους όπως και στους φτωχούς, στους ισχυρούς όπως και στους αδύναμους", αναφέρεται στο κείμενο.

Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών έχει την δικαιοδοσία να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άτομα που έχουν αναμειχθεί σε αυτό που η κυβέρνηση περιγράφει ως μη αποδεκτή συμπεριφορά.

Κατά το παρελθόν, έχει απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα σε άτομα που θεωρείται ότι υποκινούσαν βία μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων.

Μέχρι σήμερα το πρωί, το κείμενο είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 35.000 υπογραφές και ο αριθμός αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

Η κυβέρνηση απαντά σε όλα τα κείμενα που έχουν συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές, ενώ σε περίπτωση συγκέντρωσης 100.000 υπογραφών το θέμα μπορεί να εισαχθεί για συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε χθες ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον θεωρεί ότι τα σχόλια του Τραμπ "προκαλούν διχόνοια, είναι ενοχλητικά και απλώς εσφαλμένα".

Η Βρετανία κατοικείται από μία μουσουλμανική κοινότητα 2.7 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η αντιμετώπιση του εξτρεμισμού είναι μία από τις κρίσιμες μάχες του αιώνα αυτού και ανακοίνωσε στρατηγική για την καταπολέμηση της ιδεολογίας που προάγεται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, της αλ Κάιντα και άλλων εξτρεμιστικών ισλαμικών οργανώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα