Συγκλονισμός στη Βουλή: Μίλησε ο πατέρας της Χρ.Καλαϊτζίδου

Τα δικαιώματα των θυμάτων και των συγγενών τους τέθηκαν σήμερα επί τάπητος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς σε πολλαπλά επίπεδα δεν τυγχάνουν εφαρμογής λόγω κενών στη νομοθεσία.

Σημεία αναφοράς ο αφύσικος θάνατος του στρατιώτη Θανάση Νικολάου και ο φόνος της Χριστίνας Καλαϊτζίδου, ο οποίος λόγω εγκληματικών λαθών αποδόθηκε σε ατύχημα.

Συγκλονισμός προκλήθηκε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την μαρτυρία του Χριστόφορου Καλαϊτζίδη.

Η κόρη του Χριστίνα δολοφονήθηκε από τον βίαιο άντρα της το 2012 και οι ιατροδικαστικές εξετάσεις έριξαν την ευθύνη στο θύμα και

όχι στον θύτη.

Οι γονείς της Χριστίνας αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην Ελλάδα, ώστε να πετύχουν εκταφή και εκ νέου ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να επιβεβαιωθεί η δολοφονία. Με αφορμή το γεγονός αυτό, αλλά και την δραματική ιστορία του στρατιώτη Θανάση Νικολάου, ο οποίος πέθανε κάτω από ύποπτες συνθήκες, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, άνοιξε το φάκελο για στήριξη των δικαιωμάτων των θυμάτων.

Κατά τη συνεδρία η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, ανακοίνωσε ότι θα μελετήσει προτάσεις και εισηγήσεις, ώστε να ισχυροποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο, όπως ορίζεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση, ανακοίνωσε ότι θα επιληφθεί η ίδια, της ψυχολογικής και άλλη στήριξης της οικογένειας Καλαϊτζίδη, των τριών παιδιών της Χριστίνας, αλλά και των γονιών της. Ο Χριστόφορος Καλαϊτζίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί κλήθηκε για πρώτη φορά στην Βουλή για να μιλήσει για το δράμα του. Εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογα τραγικά γεγονότα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνη Χαραλαμπίδου τόνισε ότι οφείλει η πολιτεία να μην αφήνει να τιμωρούνται διπλά τα θύματα. Υπέδειξε ότι πρέπει να στηρίζονται επαρκώς και τα θύματα και οι συγγενείς τους. Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίτα Σούπερμαν δήλωσε ότι χρειάζεται βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και τα κενά πρέπει να καλυφθούν. Η βουλευτής των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, αναφέρθηκε στην υποχρέωση της Κύπρο να εφαρμόσει υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης:

Άλασσα/Ανατροπή σοκ: Φόνος ο θάνατος του Θανάση - «Ξύπνα γιε μου»

Έκκληση βοήθειας από τον πατέρα της Χριστίνας Καλαϊτζίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκλονισμός, Βουλή, Μίλησε, Χρ Καλαϊτζίδου,sygklonismos, vouli, milise, chr kalaitzidou