Συλικιώτης: Ανάγκη για ΑΠΕ σε προσιτές τιμές

Την ανάγκη για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε προσιτές τιμές, τονίζει ο ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης.

"Πρέπει να προωθηθούν μέτρα για την διασφάλιση της ώθησης των ανανεώσιμων πηγών με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους καταναλωτές, καθώς και μέτρα στήριξης των μικρών παραγωγών των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας." Αυτά τόνισε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού

Κοινοβουλίου. Το θέμα της συζήτησης ήταν η τροποποίηση της Οδηγία του 2009 σχετικά με την χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στον τομέα των μεταφορών.

Ο κος Συλικιώτης τόνισε πως η ανάγκη να αναπτυχθούν και να στηριχθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες είναι σήμερα πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Εν τούτοις, συμπλήρωσε, στην έκθεση που καλείται να ψηφίσει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τροποποίηση της σχετικής οδηγίας δυστυχώς πολλά σημαντικά σημεία απουσιάζουν. Όπως εξήγησε, η περαιτέρω αύξηση της συνεισφοράς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απαιτεί παράλληλες πολιτικές όπως την προώθηση των κατάλληλων υποδομών, τον εξορθολογισμό των καθεστώτων στήριξής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και την αξιοποίηση των ευκαιριών για διεθνή συνεργασία.

Κλείνοντας υπογράμμισε πως τα νέα έργα και οι επενδύσεις που χρηματοδοτεί η ΕΕ στον τομέα των μεταφορών πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος, να υποστηρίζουν την οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, και να προάγουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και τα μέτρα ενεργειακής απόδοσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα