Συλικιώτης:Να παρέμβει η ΕΕ για παράνομες ενέργειες Τουρκίας

Την άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία για να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, να τερματίσει την εισβολή στη Συρία, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να στηρίξει την επανέναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για λύση του Κυπριακού, ζήτησε, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης, καλώντας την ΕΕ να παρέμβει ώστε να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

“Η

Τουρκία, με τις παράνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, συνεχίζει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, εισβάλλει στο Αφρίν, αιματοκυλίζοντας τους Κούρδους της Συρίας, ενώ συνεχίζει να καταπατά τις πολιτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ίδιων των πολιτών της. Η ΕΕ οφείλει να παρέμβει ώστε να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας. Αναμένουμε έμπρακτη αλληλεγγύη και πιο δραστικά μέτρα", ανέφερε ο κ. Συλικιώτης. Θέμα της συζήτησης ήταν η προετοιμασία της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας και 23ης Μαρτίου 2018.

Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κ. Συλικιώτης υπογράμμισε πως, δυστυχώς, "η ΕΕ συνεχίζει να χαϊδεύει την Τουρκία" με τη δρομολόγηση έγκρισης για νέα οικονομική βοήθεια ύψους 3 δις ευρώ για το προσφυγικό, καθώς και με τις συζητήσεις για ενίσχυση της τελωνειακής ένωσης και για ελευθέρωση των θεωρήσεων των διαβατηρίων για τους Τούρκους πολίτες.

Όσον αφορά την ενεργειακή Ένωση, ο κ. Συλικιώτης επεσήμανε πως οι προτάσεις που προωθούνται, αντί να επιλύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στον ενεργειακό εφοδιασμό, δημιουργούν νέα αδιέξοδα, καθώς ακυρώνουν τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών στη διαμόρφωση της ενεργειακής τους πολιτικής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη νέα οδηγία για την εσωτερική αγορά φυσικού αερίου, με την οποία, όπως εξήγησε, επιδιώκεται χειραγώγηση των κρατών με τη μεταφορά μεγαλύτερων εξουσιών στην Κομισιόν, και, ως αποτέλεσμα, θα δημιουργηθούν επιπρόσθετα προβλήματα στη δημιουργία νέων υποδομών για την εισαγωγή και εξαγωγή φυσικού αερίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα