«Συμφώνησαν αναβάθμιση των υψηλόβαθμων κι αφήνουν τους απλούς απ’ έξω»

Τελεσίγραφο δίνει η ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με το ζήτημα της συμφωνίας αναβάθμισης των μισθολογικών κλιμάκων. Μιλώντας στο SigmaLive ο Πρόεδρος της κλαδικής συντεχνίας Ισότητα ξεκαθαρίζει ότι το χρονικό πλαίσιο για αναθεώρηση της συμφωνίας που ανακοινώθηκε στις 8 του Σεπτέμβρη είναι εξαιρετικά στενό.

«Όλος ο πυρήνας των αστυνομικών αυτή τη στιγμή είναι στο κεφάλαιο που δεν αναβαθμίζεται», λέει ο κ.Λοιζίδης. Η συμφωνία μεταξύ άλλων προνοεί ότι όλοι οι Λοχίες/Υπαστυνόμοι και Ανώτεροι υπαστυνόμοι από την 1 Ιανουαρίου του 2023 θα

πάνε στην επόμενη κλίμακα. Απ’ αυτή τη συμφωνία μένουν εκτός όλοι οι υπόλοιποι των Σωμάτων ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: «Η ΙΣΟΤΗΤΑ δεν ξεπουλάει συνειδήσεις με ανταλλάγματα πίσω από κλειστές πόρτες»

«Ο ΥΠΟΙΚ πέρασε τον εν λόγω κανονισμό στον προϋπολογισμό γι’ αυτό δεν ανακοινώνεται από τις 8 του Σεπτέμβρη», λέει ο κ.Λοιζίδης στο SigmaLive.

«Επειδή του ΥΠΟΙΚ του τα παρουσίασαν αλλιώς… ευελπιστούμε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή , δηλαδή μέχρι την ερχόμενη βδομάδα που θα πάει στο Υπουργικό ο εν λόγω κανονισμός θα διορθωθεί, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν τώρα».

πάει Υπουργικό την άλλη βδομάδα ο κανονισμός θα είναι ο σωστός παρά τις δυσκολίες που αυτή τη στιγμή υπάρχουν.

«Οποιαδήποτε άλλη κατάθεση κανονισμού, θα μας βρει απέναντι του με νομικά και ηθικά επιχειρήματα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών και όσοι το υποστηρίξουν θα είναι υπόλογοι. Προειδοποιούμε ότι η ενημέρωση όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων θα είναι ενδελεχής», προειδοποιεί η ΙΣΟΤΗΤΑ αφού όπως τονίζεται εάν ο εν λόγω κανονισμός εγκριθεί ως έχει και πάει στην Επιτροπή Οικονομικών για έγκριση και ακολούθως στην Ολομέλεια, τότε θα ενημερωθεί το πλήθος μελών των Σωμάτων Ασφαλείας για το ποια κόμματα τον ενέκριναν και ποια όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα