Συμμετοχή Κύπρου στις εργασίες ομάδας εμπειρογνωμόνων UNGEGN

Ενεργά συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία στις εργασίες της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων UNGEGN των Ηνωμένων Εθνών για τα Γεωγραφικά Ονόματα.

Για το εξώφυλλο του νέου Ενημερωτικού Δελτίου που εξέδωσε η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων UNGEGN, το οποίο εκδίδεται κάθε έξι μήνες, υποβλήθηκαν διάφορες προτάσεις σε σχέση με το θέμα και τελικά έγινε αποδεκτή η κυπριακή πρόταση ως η καλύτερη, για έκτη κατά σειρά φορά.

Στη σελίδα 6 του δελτίου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «τα γεωγραφικά ονόματα στην Κύπρο

δεν είναι μόνο λέξεις σε χάρτες και πινακίδες, αλλά ζωτικά εργαλεία επικοινωνίας που αντικατοπτρίζουν μοτίβα οικισμών, εξερεύνησης, μετανάστευσης και της κληρονομιάς της χώρας, που διαφορετικά θα μπορούσαν να παραβλεφθούν από κατοίκους, επισκέπτες και μελλοντικές γενιές».

Αναφέρεται επίσης ότι «η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου είναι ίσως ο πιο σημαντικός ζωντανός θησαυρός των ανθρώπων της» και «είναι μέσω αυτής που μπορεί να εκφραστεί η ταυτότητα του κάθε Κύπριου και να συνειδητοποιήσει την ιστορική του συνέχεια μέσα στο χρόνο».

«Το νησί της Κύπρου είναι ένα υπαίθριο μουσείο, όπου μπορεί κανείς να επισκεφτεί προϊστορικούς οικισμούς, κλασικούς ελληνικούς ναούς, ρωμαϊκά θέατρα, παλαιοχριστιανικές βασιλικές, βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, κάστρα σταυροφόρων, γοτθικούς καθεδρικούς ναούς, ενετικά οχυρώματα και μουσουλμανικά τεμένη», προστίθεται.

Η Κύπρος συμμετέχει στις συνόδους και διασκέψεις των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιούνται στη Νέα Υόρκη, μέσω του Προέδρου της Μόνιμης Κυπριακής Επιτροπής Τυποποίησης Γεωγραφικών Ονομάτων(ΜΚΕΤΓΟ) Ανδρέα Χατζηράφτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συμμετοχή Κύπρου, UNGEGN,symmetochi kyprou, UNGEGN