Σύμβαση Υπ.Υγείας με γηροκομείο που θα φιλοξενεί ηλικιωμένους θετικούς στον ιό

Σε σύμβαση με συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, στον οποίο θα φιλοξενούνται όλοι οι ηλικιωμένοι που χρειάζονται φροντίδα και εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό ήρθε το Υπουργείο Υγείας.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά τη διάρκεια της συνενευξης Τύπου για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης σχολιάζοντας τα αυξημένα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας ο χώρος αυτός θα

αφορά ηλικιωμένους που δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, αλλά δεν μπορούν να απομονωθούν στον χώρο του γηροκομείου.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του υπενθύμισε ότι «έχουν ληφθεί πάρα πολλά μέτρα το τελευταίο διάστημα. Έχουμε κάνει τρία προγράμματα ελέγχων και εδώ και τρεις εβδομάδες, έχουμε ξεκινήσει σε εβδομαδιαία βάση ένα νέο πρόγραμμα για ελέγχους σε εβδομαδιαία βάση. Ταυτόχρονα, γίνονται έλεγχοι από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και έχει συσταθεί και ομάδα υπό την Καθηγήτρια Ζωή-Δωροθέα Πανά, η οποία επιβλέπει και εκπαιδεύει το προσωπικό. Επίσης, έχουμε απαγορεύσει τις επισκέψεις. Δυστυχώς όμως είδαμε και τους θανάτους να αυξάνονται και αυτοί οι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα των κρουσμάτων των τελευταίων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όσα μέτρα και να πάρουμε, πάντα υπάρχει πιθανότητα ο ιός να εισχωρήσει σε τέτοιες δομές, για αυτό οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί και να ακολουθούν το πρωτόκολλο και τις οδηγίες μας».

Επιπρόσθετα, είπε ο κ. Υπουργός, «και για να λύσουμε ένα πρόβλημα που υπάρχει, προχωρήσαμε σε όλες τις διαδικασίες και καταλήξαμε σε σύμβαση με συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, στον οποίο θα φιλοξενούνται όλοι οι ηλικιωμένοι που χρειάζονται φροντίδα, αλλά όχι νοσηλεία σε νοσοκομείο και για κάποιο λόγο δεν τους δέχονται οι Στέγες από τις οποίες προέρχονται».

Διαβάστε επίσης:

Αναλυτικά: Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Παρασκευή 11/12

Σύμβαση Υπ.Υγείας με γηροκομείο που θα φιλοξενεί ηλικιωμένους θετικούς στον ιό

Ποια καταστήματα μπορούν να λειτουργούν – Τι γίνεται με delivery και take away

Keywords
Τυχαία Θέματα