Συναντήσεις επί συναντήσεων για μέτρα- Στο επίκεντρο διχογνωμία για σχολεία

Συναντήσεις επί συναντήσεων πραγματοποιούν τα μέλη της επιδημιολογική ομάδας του Υπουργείου Υγείας και αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος στις επίσημες προτάσεις που θα μεταφέρουν αργά το απόγευμα της Τρίτης (04/04) ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη και ενώπιον του Υπουργικού ώστε να κλειδώσουν νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Αυτή την ώρα και πριν την επίσημη συνάντηση που θα έχουν στις 15:00 με τον υπουργό Υγείας,  τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας συνεδριάζουν για την ολοκλήρωση των προτάσεών

τους που θα συζητήσουν με τον κ. Χατζηπαντέλα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η επαναλειτουργία των σχολείων όπως επίσης και μέτρα σε συναθροίσεις, εστιατόρια, χώρους εστίασης και εκκλησίες.

Διαβάστε επίσης: Υπ.Υγείας: Αυτά τα μέτρα θα συζητηθούν σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι παραδέχτηκε ότι υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στους ειδικούς όσον αφορά το ζήτημα επαναλειτουργίας των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, με κάποια μέλη να στηρίζουν την θέση πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν ενώ άλλα μέλη της ΣΕΕ να στηρίζουν την άποψη πως μπορεί να δοθεί μια βδομάδα παράταση στην επαναλειτουργία τους.

Πάντως σε χθεσινές αναφορές του ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως «η χώρα μας έφτασε στους αριθμούς αυτούς χωρίς να λειτουργούν τα σχολεία. Αυτό που ψάχνουμε κάθε φορά σε συγκεκριμένους χώρους όπως σχολεία, χώρους εστίασης και άλλα, πρέπει να σταματήσει. Ο ιός είναι παντού, όπου ο κόσμος συναντιέται. Και τα σχολεία να μην λειτουργήσουν και να συνεχίζουμε τις συγκεντρώσεις δεν θα βοηθήσει σε κάτι».

Διαβάστε επίσης: Προδρόμου: Είχαμε έξαρση κρουσμάτων με κλειστά σχολεία –Να ακούσουμε ειδικούς

Υπενθυμίζεται πως μετά τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τους επιδημιολόγους η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 18:30.

Στη συνάντηση θα βρίσκονται οι Υπουργοί Υγείας, Οικονομικών, Παιδείας, Εργασίας και Δικαιοσύνης, ο Υφυπουργός Καινοτομίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος/κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη ΠτΔ με ΣΕΕ, Υπουργούς και υπηρεσιακούς
 

Keywords
Τυχαία Θέματα