Συνάντηση Λιλλήκα με εκπαιδευτικές οργανώσεις

O Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας ανέλαβε πρωτοβουλία και διενεργεί επαφές ώστε μέσα από διάλογο με προκαθορισμένο κατάλογο ιεραρχημένων προβλημάτων και ζητημάτων να προκύψουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα που θα επιλύουν τα προβλήματα στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβου,λίας μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων, συναντήθηκε την Παρασκευή με αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ-ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ. Όπως ο κ. Λιλλήκας δήλωσε μετά τη συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις,

θα ζητήσει σε αυτό το πλαίσιο και συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε πως αν ιεραρχηθούν τα προβλήματα και αν υπάρχει η πολιτική βούληση, μπορεί ο διάλογος να αποδώσει συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα.

«Θα συναντηθούμε και με τον Υπουργό έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε να ξεφύγουμε από το άγονο πλαίσιο της αντιπαράθεσης», πρόσθεσε.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε περαιτέρω ότι στόχος της πρωτοβουλίας που αναλήφθηκε είναι «να συμβάλουμε να δημιουργηθεί ένα παραγωγικό πλαίσιο έτσι ώστε να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων με το Υπουργείο Παιδείας, να υπάρξει ένας προκαθορισμένος κατάλογος ιεραρχημένων προβλημάτων και ζητημάτων που θα αποτελέσει το αντικείμενο της συζήτησης, έτσι ώστε να προκύψουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα που θα επιλύουν τα προβλήματα».

Αφού διευκρίνισε ότι στη συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις «καλύψαμε τα βασικά ζητήματα όπως είναι αυτά της ασφάλειας και της υγείας στα σχολεία και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο αξιολόγησης στα σχολεία των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών", εξέφρασε τη θέση πως «αν ιεραρχηθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα κατά προτεραιότητα με καλή διάθεση και αν υπάρχει και η πολιτική βούληση από μέρους και του Υπουργείου Παιδείας, μπορεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ο διάλογος μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, Συνδέσμου Γονέων και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων να αποδώσει συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα».

«Αυτή θα είναι η προσέγγιση μας και στις επόμενες ημέρες θα ζητήσουμε συνάντηση και με τον Υπουργό Παιδείας» για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε να ξεφύγουμε από το άγονο πλαίσιο της αντιπαράθεσης, συνέχισε δηλώνοντας ότι η Συμμαχία αντιμετωπίζει τα θέματα της Παιδείας και της Υγείας, ως εθνικά και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ακολούθως απηύθυνε έκκληση για πολιτική σύμπνοια από μέρους των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως πνεύμα καλής διάθεσης από μέρους της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

Οι αντιπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.

Περαιτέρω, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ Χριστόφορος Θεοφάνους είπε ότι έχει παρουσιάσει τις θέσεις μας που αφορούν στην ασφάλεια και στην υγεία και άλλα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση.

«Έχουμε την καλή διάθεση και πρόθεση σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο να βρούμε λύσεις στα προβλήματα», συνέχισε προσθέτοντας ότι είναι «σημαντικό να υπάρξει πολιτική βούληση από πλευράς Υπουργείου για να μπορέσουν να προχωρήσουν τα προβλήματα προς επίλυση».

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου αφού εξέφρασε την ελπίδα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να προσκληθούν σε διάλογο και από άλλα κόμματα και φορείς, είπε πως κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας αντηλλάγησαν απόψεις για τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της Παιδείας, όπως οι εξετάσεις και το θέμα της ασφάλειας.

Ο κ. Λυσάνδρου πρόσθεσε ότι η ΟΛΤΕΚ έθεσε θέματα που απασχολούν την τεχνική εκπαίδευση και τόνισε την ανάγκη η τεχνική εκπαίδευση να προχωρήσει κα να βελτιωθεί, έτσι ώστε το ποσοστό των μαθητών που επιλέγουν την τεχνική εκπαίδευση να αυξηθεί, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα