Συνάντηση Λιλλήκα με Παυλόπουλο και Τσίπρα στην Αθήνα

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 23 Ιουλίου ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Λιλλήκας θα φτάσει στην Αθήνα την Κυριακή. Την Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχει θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η

επίσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή την 11η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, με τον ίδιο να ηγείται της αντιπροσωπείας της Βουλής, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών.

Ο κ. Λιλλήκας θα προσφωνήσει τη συνέλευση τη Δευτέρα στις 9:15 στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ αργότερα την ίδια ημέρα μαζί με την αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο, για να επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ.

Συνάντηση με Ρώσο Πρέσβη

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον Ρώσο Πρέσβη Στανισλάβ Οσάτσι, τον ενημέρωσε για τις συνομιλίες που έγιναν στην Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, για την τουρκική αδιαλλαξία.

Όπως δήλωσε, οι δύο άντρες συζήτησαν την γενικότερη πολιτική στο Κυπριακό και πως θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για μια δίκαιη λύση του χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα, ευχαριστώντας τον για τη συμπαράσταση και για την «σωστή θέση» που ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας τήρησε κατά την συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Η Ρωσία παραμένει σταθερός φίλος και συνεπής χώρα στις αρχές του Διεθνούς Δίκαιου και αυτό μας ικανοποιεί ως Κύπρος. Πρέπει να πω πως διαπιστώνω κάποιους κινδύνους να ελλοχεύουν στο επικείμενο ψήφισμα για ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Η αναφορά και η πρόνοια που προβλέπει αναθεώρηση της αποστολής των όρων εντολής της ειρηνευτικής δυνάμεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο ελλοχεύει κινδύνους. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί πάραυτα προς τις ΗΠΑ και την Μ. Βρετάνια για να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη πρόνοια. Δεν είναι μια αθώα πρόνοια όπως κάποιοι θέλουν να την παρουσιάσουν. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι», επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε ότι «συντονίζουμε τις δραστηριότητες μας στα Ηνωμένα Έθνη με την αντιπροσωπεία της Κύπρου για την συνέχιση των καλών υπηρεσιών του Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών για την διατήρηση, παραμονή του Κυπριακού στα πλαίσια των Ψηφισμάτων των Η.Ε. Αυτό θέλουμε, αυτό νομίζουμε ότι θέλει και η κυπριακή πλευρά και εμείς πράττουμε μαζί προς αυτήν την κατεύθυνση».

Keywords
Τυχαία Θέματα