Συνάντηση ΠτΔ, Άντρου, Υπ. Δικαιοσύνης και Αρχηγού με φόντο το βαν

Μετά το σάλο γύρω από το κατασκοπευτικό βαν, ο Νίκος Αναστασιάδης, κάλεσε στο Προεδρικό τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης,

έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών, όπως βεβαίως και για την προστασία της επικοινωνίας των πολιτικών προσώπων, παρακολουθεί στενά την πορεία των ερευνών σχετικά με καταγγελίες που έχουν προβληθεί δημόσια. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έκρινε σκόπιμο να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Αστυνομίας, προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα οι καταγγελίες που έγιναν δημόσια. Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, στις 8.30 π.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο. Με την ευκαιρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα και την πολιτική βούλησή του για να παταχθεί η οποιαδήποτε παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας και να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή και η εμπιστευτικότητα των επικοινωνιών".

Παρόλη τη δυσφορία μου, θα πάω

"Η ανταπόκριση μου στην πρόσκληση του Προέδρου σε συνάντηση για το θέμα του κατασκοπευτικού βαν έγινε σε μια προσπάθεια να συμβάλω στη διαλεύκανση ενός θέματος που συγκλονίζει την κυπριακή κοινωνία. Δυστυχώς ακόμα και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να ικανοποιηθούν επικοινωνιακές ανάγκες. Παρόλη τη δυσφορία μου, θα πάω στη συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη την ερχόμενη Παρασκευή γιατί θεωρώ ότι αυτό το θέμα αγγίζει την ουσία της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας μας" ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού σε γραπτή του δήλωση.

To χρονικό 

Η όλη ιστορία γύρω από την ύπαρξη και το ρόλο του κατασκοπευτικού βαν στην Κύπρο, έλαβε πολιτικές διαστάσεις μετά από γραπτή δήλωση την οποία εξέδωσε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού με αφορμή δημοσίευμα του Forbes.

O κ. Κυπριανού έθεσε τα εξής ερωτήματα προς την κυβένρηση:

1.Πώς και γιατί βρίσκεται στην Κύπρο ένα τέτοιο μηχάνημα;

2. Πώς και κατόπιν ποιου ελέγχου εκτελωνίστηκε;

3. Στη βάση ποιας νομοθεσίας λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες;

4. Με ποιου την άδεια παρακολουθεί ποιους;

5.  Έναντι ποιων στράφηκε η λειτουργία του μέχρι σήμερα;

Η πρώτη απάντηση

Η πρώτη αντίδραση ήρθε την ίδια μέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου. Μεταξύ άλλων, ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι ο επιχειρηματίας στον οποίον γίνεται αναφορά, που είναι Ισραηλινός υπήκοος, δραστηριοποιείται στην Κύπρο με εταιρεία η οποία έχει Κύπριους μετόχους και είναι δηλωμένη στον Έφορο Εταιρειών. Καθώς επίσης κι ότι το όλο θέμα διερευνάται από την Αστυνομία.

Ακολούθησε χαρτοπόλεμος

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μέχρι και την Τρίτη (19/11) ακολούθησε σωρεία ανακοινώσεων και δηλώσεων κυρίως από πλευράς ΑΚΕΛ θέτοντας επιτακτικά συγκεκριμένα ερωτήματα στον απόηχο δημοσιευμάτων που εμπλέκουν στην υπόθεση τόσο τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου όσο και τον ΔΗΣΥ.  Μιλώντας στην "Πρώτη Εκπομπή" του Ράδιο Πρώτο, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης προχώρησε ένα βήμα πάρα πέρα κάνοντας λόγο για υπόνοιες παρακολούθησης του κόμματος και της ύπαρξης ενός κυπριακού watergate.

Μετά ήρθε η συνάντηση

Υπό το βάρος των έντονων πιέσεων από κόμματα και των δημοσιευμάτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ στο Προεδρικό παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και του αρχηγού της Αστυνομίας την Παρασκευή (22/11).

Keywords
Τυχαία Θέματα