Συναντήθηκε με τα νέα μέλη της Ομάδας για τη βία ο Υπ. Παιδείας

Συνάντηση με τα νέα μέλη της, Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ), είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαπιαούρης.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις στις ιδέες για μεταρρύθμιση που μετέφερε ο αρμόδιος υπουργός, που είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση σχεδόν όλης της υφιστάμενης ομάδας της ΟΑΠ, το Υπουργείο Παιδείας

προχωρά κανονικά τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με έγκυρές πηγές του Υπουργείο Παιδείας, σήμερα ο κ .Χαμπιαούρης, λειτουργοί του Υπουργείου είχαν την πρώτη τους συνάντηση με τα νέα μέλη της Ομάδας, αφού μετά την παραίτηση μελών το Υπουργείο είχε προχωρήσει σε προκήρυξη θέσεων, με μεγάλη, όπως πληροφορούμαστε, ανταπόκριση, με τον αριθμό να αυξάνεται.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, σύμφωνα με την αρμόδια πηγή, τα νέα μέλη ενημερώθηκαν για την θέση του Υπουργείο και το νέο τρόπο λειτουργίας της ΟΑΠ.

Όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας το προηγούμενο διάστημα, η ίδια πηγή μας διαβεβαίωσε πως, έγιναν τέσσερις συνολικά συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας και δύο με άλλους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας για την ΟΑΠ.

Σε μια από τις συναντήσεις, «ο κ. Χαμπιαούρης ζήτησε από τα μέλη της ΟΑΠ να παραθέσουν τις θέσεις τους γραπτώς, αντί αυτού έλαβε την επιστολή και τις παραιτήσεις των μελών».

Όσον αφορά τη σημερινή επιστολή των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, στην οποία ζητούν συνάντηση για το ζήτημα που έχει προκύψει, μας αναφέρθηκε πως σύντομα το Υπουργείο θα ανταποκριθεί για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Πάντως, σχετικά με τη σημερινή γραπτή δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου Φυλακτού, με αναφορές σε  ότι με ετσιθελισμό και εκβιασμούς λήφθηκαν αποφάσεις για την ΟΑΠ, το Υπουργείο Παιδείας δεν θα δώσει απάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα