Συνεχίζει να αλωνίζει στις Βρυξέλλες ο Ναμί

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, είχε στις Βρυξέλλες ο λεγόμενος “υπουργός” εξωτερικών, Οζντίλ Ναμί με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό, όπως έπραξε και με Μόνιμους Αντιπροσώπους άλλων χωρών στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ναμί ενημέρωσε για τις θέσεις της τ/κ πλευράς στο Κυπριακό και υπενθύμισε τις αποφάσεις της ΕΕ για την άρση της “απομόνωσης”, τονίζοντας ότι η εναρμόνιση των Τ/κ με το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα βοηθήσει στην

επίτευξη λύσης και ζήτησε τη στήριξη των χωρών μελών της Ένωσης για την άρση των περιορισμών εναντίον των Τ/κ.

Αμέσως μετά, αναφέρεται, ο κ. Ναμί έδωσε διάλεξη με θέμα “Κυπριακό και υδρογονάνθρακες: Δυσκολίες και ευκαιρίες”, όπου ανέφερε ότι η αυξανόμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τα χρόνια αδιέξοδα ως αποτέλεσμα των πολιτικών της εξουσίας των χωρών είναι εφικτό να αντικατασταθούν από τη συνεργασία και την κυριαρχία που θα βασίζεται σε ένα νέο επίπεδο και για να γίνει αυτό το Κυπριακό πρέπει να λυθεί το συντομότερο.

Με την επίλυση του Κυπριακού, πρόσθεσε, η υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ θα επηρεάσει θετικά και τις σχέσεις ΝΑΤΟ – ΕΕ, προτάσσοντας την επιλογή μεταφοράς του φυσικού αερίου που βρίσκεται μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη.

Πρέπει και η ΕΕ, συνέχισε ο κ . Ναμί, να ενθαρρύνει την ε/κ πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών χωρίς προϋποθέσεις. Ο “υπουργός” εξωτερικών αναμένεται να επιστρέψει στα κατεχόμενα απόψε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα