Συνεχίζει τις εκστρατείες το ΠΣΣΕ για άπορες οικογένειες

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), σε σημερινή ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι συνεχίζονται για 4η συνεχόμενη χρονιά οι δύο εκστρατείες που έχουν προκηρυχθεί τον Μάιο, η εκστρατεία «ΟΛΑ τα παιδιά με σχολικά» και «Είσαι δάσκαλος ή καθηγητής; Γίνε εθελοντής και βοήθησε παιδιά και νέους στο διάβασμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκστρατεία «ΟΛΑ τα παιδιά με σχολικά» έχει στόχο τη συλλογή σχολικών ειδών για παιδιά απόρων οικογενειών, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τα απαραίτητα σχολικά είδη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019, ενώ

η εκστρατεία «Είσαι δάσκαλος ή καθηγητής; Γίνε εθελοντής και βοήθησε παιδιά και νέους στο διάβασμα» στόχο έχει την προσφορά βοήθειας στο διάβασμα, σε εθελοντική βάση, σε παιδιά και νέους από άπορες οικογένειες.

Το ΠΣΣΕ καλεί το κοινό να προσφέρει σχολικά είδη, σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, γραφική ύλη, σχολικό ρουχισμό και παπούτσια, παραμύθια, βιβλία, εκπαιδευτικά παιχνίδια και έπιπλα και εξοπλισμό (γραφεία, καρέκλες γραφείου κ.α.).

Καλεί, επίσης, τους εκπαιδευτικούς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο διάβασμα, σε εθελοντική βάση, σε παιδιά και νέους από άπορες οικογένειες.

«Εάν διαθέτεις ιδιωτικό φροντιστήριο, μπορείς να παραχωρήσεις μια ή περισσότερες θέσεις σε μαθήματα που προσφέρονται από το φροντιστήριό σου σε παιδιά και νέους που έχουν ανάγκη και θα παραπεμφθούν κοντά σου από το Σώμα Εθελοντών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα Σώματα Εθελοντών σε όλες τις επαρχίες θα συλλέγουν τα σχολικά είδη από τον Μάιο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 2018, ώστε να τα παραδώσουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη τον Σεπτέμβριο, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα