Σύντομα οι πρώτες φορολογίες από τη λίστα Λαγκάρντ

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της εξέτασης της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ που αφορούσε την ταυτοποίηση των ονομάτων που περιλαμβάνονταν στη λίστα. Πλέον το Τμήμα Φορολογίας, είναι έτοιμοι να επιβάλει τις πρώτες φορολογίες πολύ σύντομα, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ερωτηθείς σχετικά στο Ράδιο Πρώτο.

Με ένα αθόρυβο και σοβαρό τρόπο, είπε, ολοκληρώθηκε το στάδιο ταυτοποίησης, το οποίο ξεκαθαρίζει ποιοι είναι κάτοικοι Κύπρου και ποιοι κάτοικοι εξωτερικού. Ερωτηθείς για

το ύψος των φορολογιών που θα εισπραχθούν, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι αυτό δεν μπορεί να καθοριστεί τη δεδομένη στιγμή, αφού θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες. Άλλωστε είπε ο φορολογούμενος διατηρεί το δικαίωμα της ένστασης και της υποβολής δικών του στοιχείων, πράγματα τα οποία ενδεχομένως να διαφοροποιούν και το ύψος της φορολόγησης.

Ερωτηθείς κατά πόσο ορθά κάποιοι βουλευτές ζητούν την δημοσιοποίηση των ονομάτων, ο ίδιος ανέφερε ότι εναπόκειται στη Βουλή να τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία για να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αφήνοντας να νοηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο χέρι του.

Ωστόσο είπε, δεν μπορούμε έτσι απλά να ανακοινώνουμε ονόματα, τη στιγμή που οι ενδιαφερόμενοι ενδεχομένως να έχουν διαφορετική άποψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα