Συντονίζονται οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικού τομέα

Συντονίζονται οι δάσκαλοι-εκπαιδευτικοί οι οποίοι εργάζονται σε σχολεία στον ιδιωτικό τομέα, ενόψει των εξελίξεων στο σύστημα διορισμών που θα θεσμοθετηθεί τα επόμενα χρόνια.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία και παραμένουν στους καταλόγους διοριστέων, ενώ έχουν δικαίωμα και για συμμετοχή στις εξετάσεις για την κατάρτιση του καταλόγου

διορισίμων.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, συμπληρώνουν μόρια για κάθε έτος διδασκαλίας το οποίο συμπληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα και περιμένουν να προχωρήσουν στον κατάλογο διοριστέων, μέχρι να έρθει η δική τους σειρά να κληθούν για διορισμό, σύμβαση ή αντικατάσταση στο δημόσιο τομέα.

Κυριότερος φόβος τον οποίο εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι ότι με τις εξελίξεις που δρομολογούν Κυβέρνηση αλλά και Βουλή, είναι πολύ πιθανόν να βιώσουν την αδικία σε σχέση με άλλους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, φόβος είναι να μην βρεθούν σε μειονεκτική θέση με την απόφαση της μετατροπής των 30μηνων εκπαιδευτικών σε αορίστου χρόνου, γεγονός που θα συνεπάγεται αυτόματα πλεονέκτημα για τους εκπαιδευτικούς αυτούς, σε σχέση με την τοποθέτηση τους στο δημόσιο τομέα.

Πολλοί από τους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού τομέα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από αυτή των 30 μηνών κι όμως υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθούν σε πιο κάτω θέση και σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς 30μηνης υπηρεσίας.

Ήδη έχουν ξεκινήσει να συντονίζονται με διάφορα group στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ έχουν ήδη αρχίσει τις συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και άτομα για προώθηση των θέσεών τους.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμα "πονοκέφαλο" τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Παιδείας στην προσπάθεια για μεταρρύθμιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα