Σύσσωμη στην Κύπρο η ηγεσία της Ελλάδας στη σκιά της τουρκικής πολιορκίας

Ηγεσία Ελλάδος και Τουρκίας καταφθάνουν στην Κύπρο, ενόψει της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής.

Οι μεν για να σταθούν δίπλα στον Κυπριακό Ελληνισμό, για την τραγωδία, που βίωσε και οι δε για να πανηγυρίσουν την βαρβαρότητά τους.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για να απευθύνει χαιρετισμό ο Ταγίπ Ερντογάν, κινητοποιεί τη στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας και προετοιμάζεται για άνευ προηγούμενου επίδειξη ισχύος.

Στην Κύπρο,  βρίσκονται επίσης ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης

της Ελλάδος Στέφανος Κασσελάκης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, οι οποίοι ανέβηκαν το πρωί το λόφο του Προεδρικού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει χωρίς ενδοιασμό την συμπερίληψη του Κυπριακού στις ευρωτουρκικές και ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Πρέπει να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των ευρωτουρκικών σχέσεων το Κυπριακό και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα λάβουμε πρωτοβουλίες στο Ευρωκοινοβούλιο, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος των αγνοούμενων,  αυτή τη στιγμή η ΔΕΑ αντιμετωπίζει ζητήματα για να μπορέσει να προχωρήσει στην ταυτοποίηση των αγνοούμενων Ε/κ και Ελλαδιτών», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Το άγνωστο διπλωματικό παρασκήνιο στην Τουρκία μεταξύ πραξικοπήματος-εισβολής

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέδειξε ότι δεν μπορεί, βάσει του ευρωπαϊκού κεκτημένου, σε ένα πλήρες μέλος της ΕΕ, να υπάρχει στρατός κατοχής.

«Απέναντι στη στάση της Τουρκίας που θέλει τη διχοτόμηση και τα δύο κράτη εμείς έχουμε χρέος να ξεκινήσουμε ξανά το διάλογο με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και βέβαια στο τραπέζι να είναι αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση», σημείωσε.

Κασελάκης και Ανδρουλάκης είχαν συναντήσεις πολιτικούς αρχηγούς και με την Πρόεδρο της Βουλής η οποία απέστειλε επιστολή-διάβημα προς τους Προέδρους των ξένων κοινοβουλίων με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος θα απευθύνει αύριο χαιρετισμό στην Εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «είναι η πρώτη φορά που Eλληνας πρωθυπουργός παρίσταται στην εκδήλωση καταδίκης του δίδυμου εγκλήματος του 74 για αυτό στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι είναι κοινή αγωνία η θλίψη και το πένθος αλλά και οι αγώνες Αθήνας λευκωσίας για την επανενωση της κύπρου εντός του πλαισιούτο είναι ηνωμένων εθνών»

Διαβάστε επίσης: Τουρκικό ΥΠΑΜ: Βίντεο για 50ή επέτειο εισβολής-«Μπορεί να έρθω ξαφνικά..»

Την ίδια ώρα στα κατεχόμενα για τις πανηγυρικές φιέστες θα βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος χέρι χέρι με τον κυβερνητικό του εταίρο αλλά και με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της χώρας.

Προετοιμάζεται δε να θέσει υπό πολιορκία το νησί, διαρρέοντας στον τουρκικό τύπο ότι θα φέρει μαζί του 50 πολεμικών πλοίων,  τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη  F-16 και drones bayraktar.

Στα πανηγύρια της ντροπής θα παρελάσει επίσης,  η ναυαρχίδα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, το αεροπλανοφόρο «Αναντολού».

Οι προκλήσεις δεν έχουν τέλος καθώς ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας σε ανάρτησή του για τους εορτασμούς παραθέτει τους στίχους  «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» απειλώντας ωμά τη Δημοκρατία.

Tα βλέμματα στρέφονται στο περιεχόμενο της ομιλίας των δύο ηγετών, οι οποίοι πριν από μερικά 24ωρα κάθονταν στο ίδιο τραπέζι στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Χωρίς να αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις όσον αφορά στο Κυπριακό, καθώς η τουρκική θέση περί δύο κρατών είναι δεδηλωμένη όπως και η προσήλωση της Αθήνας στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Keywords
Αναζητήσεις
syssomi-stin-kypro-i-igesia-tis-elladas-sti-skia-tis-tourkikis-poliorkias.htm
Τυχαία Θέματα
Σύσσωμη, Κύπρο, Ελλάδας,syssomi, kypro, elladas