Τα 22 παραδοσιακά φεστιβάλ του Σεπτέμβρη, που πρέπει να ξέρεις

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου βαφτίζεται φεστιβαλικός και γεμίζει με γεύσεις και αρώματα του τόπου μας, μουσικές και χορούς, ενώ πλέον η καρδιά της παράδοσης, χτυπά δυνατά σε χωριά, βουνά, πλατείες και λόφους.



Εμείς πάντως φτιάξαμε τη γαστρονομική ατζέντα του Σεπτέμβρη και σου προτείνουμε εκδηλώσεις και φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων που σίγουρα σου δίνουν σημαντικούς λόγους για να τις εντάξουμε στο πρόγραμμά σου.

Η ατζέντας περιλαμβάνει επίσκεψη στα κρασοχώρια μίας και σε Άγιο Αμβρόσιο, Βάσα Κοιλανίου, Βουνί, Λόφου, Άρσος και στη Σαλαμιού θα στηθούν

μεγάλες γιορτές με πρωταγωνιστή τον ζεστό παλουζέ και τον σουτζούκο.

Για το 7ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ροδιού θα πάμε στο Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας και για τη Γιορτή του Τταβά στα όμορφα Λεύκαρα. Ο Χορός της Πίττας του Μελιού επιστρέφει και φέτος στο Ποτάμι, όπως και ο Χορός του Αμυγδάλου στο Λιμνάτη. Η Λινού-Φλάσου αυτόν τον Σεπτέμβρη μας πάει «Πίσω στα παλιά» με το ομώνυμο παραδοσιακό φεστιβάλ, ενώ το 3ο Φεστιβάλ Γλυκού του Κουταλιού μάς περιμένει και φέτος στην Κακοπετριά με 52 διαφορετικά είδη γλυκού. Βάλε στο πρόγραμμα και το Φεστιβάλ Τσακιστής Ελιάς Κεντρική Πλατεία Τσερίου, καθώς επίσης και το Φεστιβάλ Κυπριακών Παραδοσιακών Εδεσμάτων στην Τεμβριά.

Μάθε όλα όσα σε περιμένουν τα Σεπτέμβρη στο άρθρο που ετοίμασε το Check in Cyprus

Keywords
Τυχαία Θέματα