Τα 5 σχήματα του Κατσικάρη και οι «χρυσοί» διεθνείς

Διαβάστε για τα σχήματα που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στο τουρνουά «Ακρόπολις» και για την επίσκεψη των Παπαλουκά, Ντικούδη και Τσαρτσαρή στα αποδυτήρια

Η Εθνική ομάδα έχει ολοκληρώσει τα φιλικά παιχνίδια και πλέον μετράει αντίστροφα για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ στο Ζάγκρεμπ. Ο Φώτης Κατσικάρης στα τρία τελευταία τεστ του τουρνουά “Ακρόπολις-Eurobank” με τους 12 παίκτες (πλέον) στην διάθεση του έκανε τους “πειραματισμούς” του επιστρατεύοντας

περισσότερα από 50 διαφορετικά σχήματα!

Είναι προφανές ότι στο διάστημα που είχε στην διάθεση του ο ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν αδύνατον να προλάβει να “δέσει” τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες και αθλητές που συγκεντρώνει η συγκεκριμένη Εθνική. Γι' αυτό και από τις πρώτες ημέρες μίλησε για την προοπτική βελτίωσης της εικόνας ακόμη και στα πρώτα επίσημα ματς του Ευρωμπάσκετ.

Τα συμπεράσματα που μπορούμε να εξάγουμε από όσα είδαμε από κοντά στο τουρνουά “Ακρόπολις-Eurobank” εντοπίζονται στα εξής σημεία:

Πρώτον, η άμυνα θα είναι το μεγάλο “όπλο” (χρειάζεται βέβαια διόρθωση η αντιμετώπιση του “πικ εν ρολ”από τον αντίπαλο στο αμυντικό κομμάτι) για να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στην διοργάνωση.

Δεύτερον, στο παιχνίδι “5 εναντίον 5” θα πρέπει να βρούμε λύσεις που θα έρθουν μέσα από την καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Τρίτον, χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στο αμυντικό ριμπάουντ, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και για να μειώσουμε όσο μπορούμε τις επιθέσεις των αντιπάλων.

Τέταρτον, να αυξηθεί περισσότερο από 27 λεπτά που ήταν στο τελευταίο τουνουά στο ΟΑΚΑ ο χρόνος συμμετοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς αποτελεί “πυρηνικό όπλο” που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Κατσικάρης τόσο επιθετικά στο ανοικτό γήπεδο,, όσο και στα μετόπισθεν.

Και πέμπτον, να “δέσει” το δίδυμο Καλάθη-Σπανούλη, από την απόδοση του οποίου θα κριθεί εν πολλοίς και η πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Οι παλιοσειρές Ζήσης και Μπουρούσης έδειξαν ότι θα είναι ξανά εκεί για να αναλάβουν δράση εάν χρειαστεί, αλλά πλέον θα πρέπει περισσότεροι παίκτες να είναι έτοιμοι όταν πρέπει. Μέσα σ' αυτούς και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος έχει μείνει πίσω λόγω του τραυματισμού που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα.

Εν κατακλείδι, μπορεί να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των διεθνών, μπορεί να είμαστε ευάλωτοι στο σετ παιχνίδι επιθετικά, μπορεί να έχουμε χαμηλό ποσοστό στα σουτ από την περιφέρεια, όμως η παρουσία των Παπαλουκά, Ντικούδη και Τσαρτσαρή στα αποδυτήρια μετά τον τελευταίο αγώνα με την Λιθουανία ηταν ένα μήνυμα για την επιτυχία.

Οι τρεις “χρυσοί” διεθνείς με την ομάδα του 2005 στο Βελιγράδι (από εκείνη την ομάδα υπάρχουν ακόμη Ζήσης, Σπανούλης και Μπουρούσης) με την παρουσία τους έδειξαν ότι όλοι είναι στο πλευρό της “επίσημης αγαπημένης”, η οποία έχει τον τρόπο να διακρίνεται αξιοποιώντας στο έπακρο το ταλέντο των παικτών της, μέσα από ένα καλό κλίμα, το οποίο θα βοηθήσει όταν τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως θέλουμε σ' ένα ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα