Τα είπαν μέσω email οι επιδημιολόγοι-«Καλός οιωνός για άνοιγμα οι εμβολιασμοί»

Προς το τέλος της βδομάδας που διανύουμε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την πιθανή άρση του lockdown, ενώ σύμφωνα με το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, δρ Μαρία Κολιού οι εισαγωγές και η εμβολιαστική κάλυψη θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, η δρ Κολιού είπε πως «πριν τις επίσημες αποφάσεις θα πρέπει να δούμε πως διαμορφώνονται οι τάσεις. Είναι γεγονός πως η πίεση στο σύστημα υγείας έχει μειωθεί λόγω της μείωσης εισαγωγών σε σχέση με τα εξιτήριά».

Διαβάστε επίσης: Εμβόλια/Κύπρος:

149 αναφορές για παρενέργειες – Τρεις για θρομβώσεις

Όσον αφορά τις εισηγήσεις των μελών της επιδημιολογικής ομάδας η δρ Κολιού είπε πως δεν έγινε συνεδρία αλλά τα μέλη αντάλλαξαν μεταξύ τους emails τα οποία απέστειλαν ο καθένας προσωπικά στον Υπουργό Υγείας.

« Δεν πήγε μια κοινή άποψη αλλά πολλές από όλα τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας», είπε.

Η δρ. Κολιού είπε πως η ίδια θεωρεί σημαντικό να περιμένουμε να δούμε την επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις επόμενες δύο μέρες και μετά να παρθούν αποφάσεις.

«Χθες είχαμε έκπληξη από τα ποσοστά θετικότητας από τα δείγματα που λήφθηκαν. Εάν αυτή η κατάσταση σταθεροποιηθεί προς το τέλος της βδομάδας είναι πολύ κάλος οιωνός για το άνοιγμα. Εκείνο που έπαιξε ρόλο στα νοσοκομεία είναι αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και αυτό είναι εμφανές», είπε τέλος.

Διαβάστε επίσης: Πληροφορίες ΚΥΠΕ: Σενάριο επαναφοράς μέτρων που ίσχυαν πριν το lockdown

Keywords
Τυχαία Θέματα