«Τα Μεγάλα Όνειρα των Ελληνοκυπρίων»

Στην ενημερωτική ι/σ του φιλοκυβερνητικού τ/σ Haber7 ο ακαδημαϊκός Ατά Ατούν, Πολιτικός Σύμβουλος του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, υπογράφει άρθρο γνώμης που υποστηρίζει τα εξής για τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ζήτημα του Κυπριακού.

«Η ‘Ελληνική Διοίκηση Νότιας Κύπρου’ εξέλεξε τον νέο της αρχηγό. Ο εκλεγμένος, όπως γνωρίζετε, είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1973 στο Yeroşibu [sic – Γεροσκήπου] της Πάφου. Πρώην υπουργός Εξωτερικών της ελληνοκυπριακής διοίκησης και ακαδημαϊκός, έζησε την Ειρηνευτική Επιχείρηση (sic) αλλά δεν

τη θυμάται. Αφού λοιπόν δεν έζησε εκείνες τις εποχές, γνωρίζει τις πραγματικότητες της Κύπρου μόνο από όσα έχει διαβάσει σε βιβλία και έγγραφα. Καθώς επίσης και από τις ελληνοκυπριακές διατριβές, από ένα πρόγραμμα σπουδών βασισμένο στο αντιτουρκικό μίσος που ξεκινά από το δημοτικό... Το πρώτο πράγμα που έκανε ο νέος Πρόεδρος μετά το διορισμό τού Ελληνοκυπριακού Υπουργικού Συμβουλίου ήταν να επισκεφθεί μαζί με τους υπουργούς του τους Τάφους των Κρατουμένων [sic – Φυλακισμένα Μνήματα] όπου έχουν ταφεί 13 δολοφόνοι μέλη της ΕΟΚΑ για να ξεστομίσουν λόγια που πιστεύουν βαθιά. Και τι είπε; Είπε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ιδρύσει την Ομοσπονδία, έτσι ώστε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του νησιού και να επιστρέψει στην Αμμόχωστο. Δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην Κερύνεια, οπότε δεν ανέφερε επιστροφή στην Κερύνεια προς το παρόν! Αφού αυξηθεί η πίεση από τον ελληνοκυπριακό λαό και τους πολιτικούς, θα ενεργοποιηθούν τα φυλετικά μεγαλομανιακά αισθήματά του και θα αρχίσει να μιλά και για συνέχιση του αγώνα ‘μέχρι να φύγει ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης’, για κατάληψη της Κερύνειας, για επιστροφή των Ελλήνων της Καρπασίας, για άρση των εγγυήσεων… όπως έκαναν και τα αδέρφια του.

Έχω παρακολουθήσει επτά φορές αυτό το μέρος των επτά ταινιών που έχουν παιχτεί με το ίδιο σενάριο, με διαφορετικό κάθε φορά πρωταγωνιστή. Τώρα θα αρχίσουμε να παρακολουθούμε το πρώτο μέρος του ίδιου σεναρίου στην έκδοση του 2023 με έναν νέο ηθοποιό στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με άλλα λόγια, το φανταστικό σενάριο στο οποίο εξακολουθούν να βλέπουν τους Τούρκους ως μειονότητα στο νησί της Κύπρου, συνεχίζουν το λάθος του Μακαρίου, δηλαδή να «αγνοούν την Τουρκία», και τελικά το νησί θα είναι εξ ολοκλήρου δικό τους, σε ένα φανταστικό σενάριο με νέους ηθοποιούς... Πιστεύουν ότι με τη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την πολιτική στήριξη του ΟΗΕ, μπορούν να διώξουν την Τουρκία από το νησί, να εκφοβίσουν τους Τουρκοκύπριους και να γίνουν μοναδικοί κυρίαρχοι του νησιού. Η φαντασία τους είναι απίστευτα ζωηρή. Όπως είπαμε, είτε δεν γνωρίζουν το παρελθόν είτε το ξεχνούν. Για παράδειγμα, φαίνεται να έχουν ξεχάσει ότι το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας πήρε την απόφαση να δώσει ανεξαρτησία στο νησί της Κύπρου στις αρχές της δεκαετίας του '50 υπό την πίεση των ΗΠΑ, ότι ο Μακάριος, μόλις το έμαθε, ίδρυσε πρώτος την ΕΟΚΑ με την υποστήριξη της Ελλάδας, ότι η ΕΟΚΑ ξεκίνησε τις επιθέσεις της την 1η Απριλίου 1955, ότι η Βρετανική Αποικιακή Διοίκηση είχε τη δύναμη να συντρίψει την τρομοκρατική οργάνωση της ΕΟΚΑ σαν μυρμήγκι, αν ήθελε, αλλά η Βρετανία δεν άγγιξε ιδιαίτερα την ΕΟΚΑ επειδή είχε στόχο να αποκτήσει στρατιωτικές βάσεις στο νησί προκειμένου να μη χάσει την κυριαρχία της στη Μέση Ανατολή.

Δεν θέλουν να σκέφτονται, πόσο μάλλον να αποδεχτούν, ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον υποτελής του Δυτικού κόσμου όπως η Ελλάδα και οι ίδιοι, ότι η Τουρκία δεν εξαρτάται πλέον στρατιωτικά και πολιτικά από τη Δυτική τεχνολογία, ότι οι ΗΠΑ, η ΕΕ και ο ΟΗΕ δεν έχουν πλέον τη δύναμη να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία και ότι η Τουρκία έχει γίνει το πιο ισχυρό κράτος στην περιοχή σήμερα. Έτσι, αρνούνται να συζητήσουν τη ρεαλιστική πρόταση του ‘Προέδρου’ της ‘ΤΔΒΚ’ Ερσίν Τατάρ για μια βιώσιμη λύση που θα φέρει ειρήνη στο νησί, μια λύση που βασίζεται σε δύο κυρίαρχα ίσα κράτη. Στα όνειρά τους επιθυμούν να βάλουν στο τραπέζι μια λύση με βάση την «Ομοσπονδία», η οποία συνιστά αντικείμενο διαπραγμάτευσης από το 1977 και την οποία οι ίδιοι έχουν κάθε φορά απορρίψει, ψευδόμενοι, ενώ την επαναφέρουν υπό την πίεση των ΗΠΑ, ΕΕ και ΟΗΕ. Να συνοψίσουμε; Όλοι οι Ελληνοκύπριοι ηγέτες μέχρι σήμερα έχουν την αυταπάτη να βλέπουν τους εαυτούς τους ως απόλυτο κυρίαρχο του νησιού και να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, που τον έχουμε συνηθίσει... Μια μέρα όμως, όταν η ‘ΤΔΒΚ’ θα αναγνωριστεί ως το δεύτερο ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος στο νησί της Κύπρου, θα ξυπνήσουν από την ονειροπόλησή τους, έστω και αργά...»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα Μεγάλα Όνειρα, Ελληνοκυπρίων,ta megala oneira, ellinokyprion