Τα πάνω κάτω στη ΔΗΠΑ για την έδρα Καρογιάν

Τα πάνω κάτω έφεραν στην ΔΗΠΑ οι πληροφορίες που δημοσίευσε το «Σίγμα» και η αρχισυντάκτρια της «Σημερινής», Σκεύη Σταύρου, ότι δεν υπάρχει συμφωνία ενώπιον των συλλογικών οργάνων μεταξύ του Προέδρου της ΔΗΠΑ Μάριου Κάρογιαν και του Άγγελου Βότση. Ως εκ τούτου, η έδρα που έλαβε ο κ. Καρογιάν στην επαρχία Λεμεσού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την ΔΗΠΑ δεν τίθεται θέμα να δοθεί στον κ. Βότση.

Την ίδια στιγμή, από το πρωί διεξάγεται έντονο παρασκήνιο, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το απόγευμα έχει προγραμματιστεί

συνάντηση μεταξύ ιδρυτικών στελεχών της ΔΗΠΑ και ιδρυτικών στελεχών της πλατφόρμας «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων», ώστε να ξεκαθαριστεί το όλο ζήτημα που προκύπτει και να μην εξελιχθεί σε εσωτερική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων μερών.

Παρενθετικά να σημειωθεί και το γεγονός ότι, πλην του Μάριου Κάρογιαν, οι υπόλοιποι τρεις βουλευτές που εξελέγησαν προέρχονται από τις τάξεις της «Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων».

Οι διαρροές πάντως είναι αρκετές και αντιφατικές. Πήγες από την ΔΗΠΑ εμμένουν στη θέση τους πως δεν υπάρχει τίποτα προς ανακοίνωση, ιδίως όταν αφορά φημολογία.

Όπως μας επισημάνθηκε και σήμερα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του «Σίγμα», τίποτα δεν τέθηκε ενώπιων της ηγεσίας για να δοθεί η έδρα, ούτε τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς κάτι τέτοιο θα έπληττε και την αξιοπιστία του κόμματος και θα παραβίαζε την εντολή των πολιτών. Ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΠΑ ανέφερε και το σχετικό παράδειγμα με το Κίνημα Αλληλεγγύη και την παραχώρηση έδρας από την Ελένη Θεοχάρους, ως κάτι που κόστισε στο κόμμα. Μάλιστα, καλούν όποιον κάνει διαρροές περί συμφωνίας, να καταθέσει στον Τύπο και την συμφωνία!

Από την άλλη, πηγές από την Συνεργασία επιμένουν πως υπήρξε προφορική συμφωνία. Ο λόγος της υποψηφιότητας του Μάριου Κάρογιαν ήταν εξ αρχής να ενισχύσει και συμβολικά και πρακτικά την παράταξη, χωρίς να είναι αυτοσκοπός η εκλογή του, όπως μας λέχθηκε.

Μάλιστα, τονίστηκε πως η συμφωνία αναμένεται και πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο, αναμένονται ωστόσο κάποια διαδικαστικά που αφορούν στο νομικό σκέλος, καθώς υπάρχει και το προηγούμενο με την παραχώρηση έδρας της Ελένης Θεοχάρους, που προκάλεσε τριγμούς. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε πως χρειάζεται και κάποιος χρόνος για να γίνει η ενδεδειγμένη εσωκομματική διαχείριση της μεταβίβασης της έδρας. Να εξηγηθεί, δηλαδή, στους ψηφοφόρους του κόμματος, μειώνοντας το πιθανό κόστος.

Διαβάστε επίσης

Επίσημα υποψήφιος για την Προεδρία της Βουλής ο Χρίστος ΧρίστουΤι επαγγέλλονται οι 56 εκλεκτοί της Βουλής;
Keywords
Τυχαία Θέματα