Τα πλάνα του Βαλβέρδε για την Μπαρτσελόνα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φτάνει σήμερα στη Βαρκελώνη και την Πέμπτη υπογράφει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα, ξεκινώντας άμεσα δουλειά. Ποια είναι τα πλάνα του για τις αποχωρήσεις και τις μεταγραφές των Μπλαουγκράνα.

Ο «Τσιγκούρι» θα επισκεφτεί εντός της ημέρας τα γραφεία της Μπαρτσελόνα για τις πρώτες φωτογραφίες και την Πέμπτη θα πατήσει το πόδι του στο Καμπ Νου για τις υπογραφές και την πρώτη του συνέντευξη Τύπου. Ήδη, εδώ και αρκετές μέρες, ο Βαλβέρδε

έχει σηκώσει μανίκια και επεξεργάζεται τα πλάνα του για την επόμενη μέρα στους Μπλαουγκράνα.

Όπως αναφέρει η Sport, θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, αρχικά στους παίκτες που θα αποχωρήσουν, εν συνεχεία στις ανανεώσεις των συμβολαίων και έπειτα στις μεταγραφικές ενισχύσεις.

Φυσικά, αυτό που «καίει» την Μπαρτσελόνα, είναι οι ανανεώσεις των Μέσι, Τερ Στέγκεν και Ινιέστα, ενώ μετά θα πρέπει να αποφασιστεί με τη σύμφωνη γνώμη και του Βαλβέρδε ποιοι παίκτες δεν υπολογίζονται.

Ο νέος προπονητής της Μπάρτσα καλείται να δώσει τη λίστα του με τους παίκτες που είναι με το ένα πόδι στην έξοδο στο Καμπ Νου. Αυτή τη στιγμή, μετέωροι θεωρούνται οι Αρντά Τουράν, Ματιέ, Ραφίνια, Γκόμες, Σίλεσεν, Αλκάθερ, Σουάρεθ και Βιδάλ.

Από τις αποχωρήσεις θα εξαρτηθούν και οι αποφάσεις που θα πάρει ο Βαλβέρδε, σε συνεργασία και με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Αντερ Ερέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φερόταν να είναι η μεγάλη επιθυμία του Βαλβέρδε, γνωρίζοντας εξαιρετικά τον παίκτη από την κοινή τους παρουσία στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ωστόσο, η Γιουνάιτεντ, θέλει οπωσδήποτε να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει του χρόνου το καλοκαίρι, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Από εκεί και πέρα, ο καταλανικός Τύπος αναφέρει πως στη μεταγραφική λίστα του Βαλβέρδε υπάρχουν διάφορα ονόματα, όπως ο Κουτίνιο, ο Βεράτι, ο Μπεγερίν, ο Ντεουλοφέου, ο Αθπιλικουέτα και ο Σέρι.

Επίσης, ο Βαλβέρδε θα καθορίσει μαζί με τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους των Μπλαουγκράνα την καλοκαιρινή προετοιμασία. Όλα δείχνουν πως η πρώτη συγκέντρωση των παικτών στη Βαρκελώνη θα οριστεί για τις 12 Ιουλίου, ενώ μια εβδομάδα αργότερα η αποστολή της Μπαρτσελόνα θα πετάξει στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα