Τα πολιτικά παιχνίδια που διαδραματίζονται για τα μάτια της Συρίας

Αυτό το οποίο βλέπουμε να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας δεν είναι μόνο αδιανόητο, είναι αισχρό, αλλά παράλληλα και ένα καλό μάθημα για όλους εμάς τους λαούς των μη ισχυρών.

Ο Ταγίπ Ερντογάν διέπραξε ένα έγκλημα εναντίον των Κούρδων, μια εισβολή και την στιγμή ακριβώς που η πλάστιγγα θα έγερνε σε βάρος του, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως από μηχανής Θεός τον διέσωσαν με μια συμφωνία για την Συρία, χωρίς την Συρία, η οποία πάγωσε και τις κυρώσεις.  Επιπρόσθετα, αντί να απομονωθεί, γίνεται βασικός παίκτης στην λύση του Συριακού

προβλήματος και γι' αυτό αύριο μεταβαίνει στο Σότσι, όπου θα γίνει δεκτός από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν. 

Αύριο θα υπάρξει μια σχετική συμφωνία για το μέλλον της Συρίας.

Ο Ερντογάν θα δεσμευτεί ότι θα παραδώσει, ειρήσθω εν παρόδώ, τα εδάφη που ελέγχει στην Συρία και θα αποδεχτεί την εξαίρεση, από αυτή, του Κομπάνι και του Μανμπίτζ.

Υπάρχει ένα σημαντικό σημείο και αφορά στην αντιπαράθεση των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία. Και οι δύο ισχυροί, Τραμπ και Πούτιν, φλερτάρουν τον Ερντογάν. Τον θέλουν ως πρωταγωνιστή της περιοχής, ως σύμμαχο, που όμως να μπορούν να τον ελέγχουν.

Στη γενικότερη εικόνα πάντως, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χάσει την αξιοπιστία τους στην Μέση Ανατολή, ενώ η Ρωσία πλέον επεκτείνει την επιρροή της.

Παράλληλα, ο Ερντογάν και αποκαλύπτεται και πετυχαίνει αυτό που επιδιώκει στο εσωτερικό. Δεν είναι υπερβολή λοιπόν η σύγκριση με τον Αδόλφο Χίλτερ.

Σ' αυτό άλλωστε παραπέμπει και η υστερία που έχει καταλάβει τους Τούρκους απ' άκρου σ άκρη της γης με τον στρατιωτικό χαιρετισμό.

Αυτό, επίσης, καταμαρτυρεί και η εκ νέου αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης, σήμερα από τον Ερντογάν, που είπε ότι ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε τότε να αποδεχτεί η Τουρκία, η οποία εγκλωβίστηκε σε μικρά σύνορα, αλλά πλέον η Τουρκία δεν θα ανεχθεί να αδικείται.

Αυτό δείχνουν και οι νέες δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα και την υφαλοκρηπίδα της και ταυτόχρονα ως εγγυήτρια δύναμη θα προστατεύσει και τα δικαιώματα του ψευδοκράτους .

Keywords
Τυχαία Θέματα