Τα Σκόπια καταδικάζουν την επίθεση στη Βιέννη

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι, και ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ, καταδίκασαν σήμερα την επίθεση στην Βιέννη χωρίς όμως να αναφέρονται στον ρόλο του δράστη, ο οποίος είχε καταγωγή από την χώρα αυτή.

Διαβάστε ακόμη: Αυστρία: Εικόνα πόλης «φάντασμα» παρουσίαζε σήμερα το κέντρο της Βιέννης

«Καταδικάζουμε σθεναρά την φρικτή ενέργεια στη Βιέννη

και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και αλληλεγγύη στον αυστριακό λαό. Στεκόμαστε δίπλα σας σε αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφερε σε τουίτ ο Οσμάνι.

«Διάβασα τις ειδήσεις για την φρικτή τρομοκρατική επίθεση στνη Βιέννη με περίσκεψη και βαθιά λύπη. Στεκόμαστε στο πλευρό των Αυστριακών φίλων μας και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν. Οι ευρωπαϊκές αξίες πρέπει να υπερισχύσουν», έγραψε σε τουίτ ο Ντιμιτρόφ.

Η Βιέννη ζήτησε συνεργασία και πληροφορίες από τα Σκόπια για τον γεννημένο στην Αυστρία επιτιθέμενο που είχε αυστριακό διαβατήριο και διαβατήριο της Βόρειας Μακεδονίας, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας στα Σκόπια, λέγοντας ότι ανταποκρίνεται στο αίτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα