Μαριάς: Να απελευθερωθούν άμεσα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί

Έκκληση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανουπολη, απηύθυνε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Όλοι, τόνισε με έντονο ύφος ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, μαζί με μια φωνή να απαιτήσουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων.

Ο Προέδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι δεσμεύτηκε προσωπικά να παρακολουθήσει την κατάσταση και αναμένεται να ζητήσει ενημέρωση από τον Τούρκο Πρέσβη στο Στρασβούργο.

Απομακρύνεται

η ειρηνική επίλυση στη Συρία

Εν τω μεταξύ, ο Αντόνιο Ταγιάνι τόνισε ενώπιον της Ολομέλειας του σώματος ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στη Γούτα της Συρίας απομακρύνουν κάθε ειρηνική επίλυση.

Χαρακτήρισε τα νέα από την περιοχή φρικτά, με χιλιάδες τραυματίες να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όλα τα μέρη, είπε, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κάνεις δεν μπορεί να δικαιολογήσει την βαρβαρότητα των σφαγών. Πρέπει επειγόντως, επεσήμανε, να δρομολογηθεί βοήθεια για τους άρρωστους και τραυματίες.

Η ανθρωπότητα χάνεται στη Συρία, είπε χαρακτηριστικά, ας μην χάσουμε και εμείς την ανθρωπιά μας. Απηύθυνε έκκληση για εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός.

Keywords
Τυχαία Θέματα