Ταλαιπωρία οδηγών για Ράλι – Στο φινάλε, οφέλη για την Κύπρο

Μποτιλιάρισμα και δυσανασχέτηση εκ μέρους των επηρεαζόμενων οδηγών επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα. Η προσωρινή ταλαιπωρία των οδηγών οφειλόταν στα δοκιμαστικά που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του Cyprus Rally.

Η Λευκωσία είναι η έδρα του ράλι τα τελευταία 3 χρόνια. Στην πρωτεύουσα εξάλλου διεξάγεται η Ειδική Διαδρομή, μέρος της οποίας περνά και από την κατεχόμενη Λευκωσία.

Οι διοργανωτές του ράλι σε συνεργασία με

την Αστυνομία Κύπρου έχουν προβεί στους απαραίτητους σχεδιασμούς προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των οδηγών και να διεξαχθεί ομαλά η διαδρομή στην πρωτεύουσα.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου, κ. Αντώνη Μιχαηλίδη, ο οποίος εξήγησε αρχικά ότι κάθε χρόνο, παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, με τους οδηγούς να διαμαρτύρονται για το μποτιλιάρισμα. Αυτό που πρέπει να δει ο κόσμος σημείωσε ο κ.Μιχαηλίδης είναι το συνολικό όφελος από αυτή την διοργάνωση. Λόγω του ότι στην Λευκωσία δεν υπάρχει κάποιος περιφεριακός δρόμος, από τον οποίο θα μπορούσε να περάσει η διαδρομή, λογικό είναι ανέφερε να παρατηρείται μποτιλιάρισμα.

Σε ότι αφορά το θέμα της ταλαιπωρίας, ο κ.Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι έγιναν εκτεταμένες συσκέψεις φέτος για απάμβλυνση προβλήματος. «Λάβαμε όλα τα μέτρα. Ο κόσμος πρέπει να υφίσταται ταλαιπωρίες για καλό του τόπου. Να βλέπει δάσος και όχι δέντρο. Αξίζει τον κόπο».

Ο κ.Μιχαηλίδης τόνισε σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ότι «Ο κόσμος δεν βλέπει το καλό που προκύπτει. Ο αγώνας της Λευκωσίας, μεταδίδεται σε περίπου 18 εκατομμύρια κόσμου, σύμφωνα με υπολογισμούς».

Εκατομμύρια από την διεξαγωγή του Ράλι - Παγκόσμια προβολή της χώρας

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου τόνισε ότι χώρα μας «Εισρέει από την διοργάνωση αυτή ένα κεφάλαιο της τάξης των 8 με 10 εκατομμυρίων».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ.Μιχαηλίδη, «Η ειδική διαδρομή της Λευκωσίας παρακολουθείται από 55.000 με 60 χιλιάδες κόσμου».

Σε όλους τους διεθνείς αγώνες είθισται πλέον ο διοργανωτής να κάνει μια ειδική εντός της πόλης που φιλοξενεί τους αγώνες, αναφέρει ο κ.Μιχαηλίδης. «Είναι κάτι που γίνεται από όλους τους διοργανωτές. Πέραν αυτού, μέχρι και αγώνες F1 γίνονται εντός πόλεως. Στο Μονακό κλείνει το πριγκιπάτο για μια ολόκληρη εβδομάδα και κανείς δεν παραπονιέται», είπε χαρακτηριστικά.

Η ειδική διαδρομή, διαπερνά την κατεχόμενη Λευκωσία. Στα σημεία διέλευσής των αυτοκινήτων αρκετές φορές ο κόσμος, Ε/κ και Τ/κ παρακολουθούν από κοινού τον αγώνα σημείωσε ο κ.Μιχαηλίδης.

«Πρέπει ο κόσμος να ισοζυγίζει υπέρ και κατά κάποιας εκδήλωσης. Για πάρα πολλές δεκαετίες η έδρα του Ράλλι ήταν η Λευκωσία. Τα τελευταία χρόνια για σκοπούς προβολής, μεταφέραμε έδρα σε παραλιακές πόλεις. Η Λευκωσία μετά από αυτό, ήταν παραμελημένη, για αυτό μεταφέραμε την έδρα εδώ τα τελευταία 3 χρόνια», υπογράμμισε ο κ.Μιχαηλίδης.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της Αστυνομίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε στο SigmaLive ότι έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι σχεδιασμοί σε συντονισμό με τους διοργανωτές του Ράλι. Ο κ.Αγγελίδης τόνισε εξάλλου ότι τις τελευταίες μέρες η Αστυνομία προβαίνει σε συνεχείς ανακοινώσεις για την ρύθμιση της τροχαίας, τόσο μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όσο και μέσω των κοινωνικών δικτύων με συχνές αναρτήσεις.

Σημειώνεται τέλος ότι η διαδρομή της πρωτεύουσας θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και ήδη έχουν ανακοινωθεί οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα