Ταλάτ: Σημαντική η συμφωνία κριτηρίων για το περιουσιακό

Έχει πολύ μεγάλη σημασία η επίτευξη συμφωνίας για τα κριτήρια με τα οποία θα λύνεται το θέμα στην επιτροπή περιουσιών (που θα συσταθεί μετά την λύση), ανέφερε στην ομιλία του χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος του ΡΤΚ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση σήμερα του κόμματος αναφέρεται ότι ο κ. Ταλάτ συμμετείχε και μίλησε μαζί με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού για το Κυπριακό σε εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην παρουσία

των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, Τάκη Χατζηγεωργίου και Νεοκλή Συλικιώτη ενώ παρακολούθησαν την εκδήλωση εκπρόσωπος τ/κ συντεχνιών και της τ/κ πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος”.

Ο κ. Ταλάτ μίλησε για μια νέα εποχή και πως η λύση του Κυπριακού θα ωφελήσει και τις δύο κοινότητες και αυτό έχει γίνει αποδεκτό από την μεγάλη πλειοψηφία. Τα κοινά σημεία αυξάνονται όσο περνά ο καιρός, πρόσθεσε λέγοντας ότι αυξήθηκαν οι συγκλίσεις στα κεφάλαια της Διακυβέρνησης και διαμοιρασμού της εξουσίας, στην Οικονομία, ΕΕ αλλά και στο Περιουσιακό.

Έχουν μείνει δύο σημαντικά κεφάλαια, πρόσθεσε, το ένα είναι το Εδαφικό, δηλαδή ο χάρτης και το άλλο η Ασφάλεια και οι εγγυήσεις. Το εδαφικό, είπε, μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες, “να σηκώσει στο πόδι τον εθνικισμό. Αλλά δεν είναι περίπλοκο. Διαπραγματεύσεις γίνονται και θα ολοκληρωθούν με ένα πάρε – δώσε”.

Κατά τον κ. Ταλάτ το θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων είναι πολύ ευαίσθητο."Άλλα πιστέψτε με, λόγω μεγάλων ιδεοληψιών, κυριαρχεί η αντίληψη ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα." Θεωρεί, είπε, ότι είναι ένα πεδίο όπου με αμοιβαία κατανόηση μπορεί να προσεγγιστεί το θέμα. Δεν θεωρεί ωστόσο ότι η συζήτηση αυτών των θεμάτων σήμερα μπορεί να είναι επωφελής.

“Ας λύσουμε πρώτα τα βασικά θέματα, μετά πάμε στο εδαφικό και την ασφάλεια. Στην πραγματικότητα δεν είμαστε πολύ μακριά. Η λύση του προβλήματος είναι κοντά. Όλοι έχουμε καθήκον γι` αυτό”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα