Τατάρ: «Ο Αναστασιάδης ζει σε φανταστικό κόσμο – Οι Τ/κ θα δώσουν απαντήσεις»

Ο Ερσίν Τατάρ, «Πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους και επικεφαλής του «Κόμματος Εθνικής Ενότητας», εξέδωσε σήμερα ανακοινωθέν, απαντώντας ουσιαστικά σε χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη από την Αθήνα σε κυπριακή εφημερίδα.


Στην ανακοίνωσή του, η οποία μπορεί να εκληφθεί ως προεκλογική τοποθετήση, ο Τατάρ δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με τουρκοκυπριακά Μέσα, ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με την ελληνοκυπριακή πλευρά.


Σχολιάζοντας

τη δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη πως, ενόσω εκκρεμεί η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να γίνει συζήτηση περί κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Τατάρ δήλωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης συνεχίζει «την αδιάλλακτή του στάση και ζει σε έναν φανταστικό κόσμο».


Ο Τατάρ αναφέρθηκε σε σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας και του ψευδοκράτους από την Ελλάδα, την ΚΔ και το Ισραήλ, με αφορμή τη σημερινή υπογραφή συμφωνίας για τον EastMed. Προειδοποίησε, παράλληλα, ότι αν ο Νίκος Αναστασιάδης συνεχίσει να απορρίπτει τις τουρκικές προτάσεις για αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, οι ίδιοι θα προστατεύσουν τα δικαιώματά τους σε συνεργασία με τη «Μητέρα Πατρίδα» Τουρκία. Σημείωσε (προφανώς αναφερόμενος στον EastMed) ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτήσει το ενεργειακό πρόγραμμα, θα κάνει ακόμα μια λάθος κίνηση, υπό τη λανθασμένη αντίληψη ότι μπορεί να καταστεί παράγοντας στην περιοχή.


Κατά τη συνήθη τακτική «νομιμοποίησης» των αξιώσεων της τουρκικής – τουρκοκυπριακής πλευράς, ο Τατάρ προσέφυγε σε μια στρεβλή ιστορική αναδρομή, τονίζοντας ότι τις περιόδους 1955-1960 και 1963-1974, οι Τουρκοκύπριοι υπέστησαν ένοπλες επιθέσεις σε μια προσπάθεια να ενωθεί η Κύπρος με την Ελλάδα. Προειδοποίησε, όμως, ότι δεν θα επέστρεφαν στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν πριν το 1974.


Ο Τατάρ κατέληξε σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη ότι, ενώ πιστώνει στον Μουσταφά Ακιντζί καλές προθέσεις, αναγνωρίζει τα περιθώρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί. Ο επικεφαλής του «Κόμματος Εθνικής Ενότητας» ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της ΚΔ δεν μπορούσε να παρέμβει και να καθορίσει ποιον θα επιλέξουν οι Τουρκοκύπριοι ως «Πρόεδρό» τους, συμπληρώνοντας ότι έχουν κουραστεί από τους αντιπερισπασμούς που επιχειρεί η ελληνοκυπριακή πλευρά, καθώς και από τον σφετερισμό των δικαιωμάτων τους. Οι Τουρκοκύπριοι, κατέληξε, «θα δώσουν τις αναγκαίες απαντήσεις στις “εκλογές”».

Keywords
Τυχαία Θέματα