Τατάρ: Στα κατεχόμενα φοιτητές από 144 χώρες

Στα «πανεπιστήμια» των κατεχομένων φοιτούν ξένοι φοιτητές από 144 χώρες, ενώ φτάνουν ξένοι επενδυτές, κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μιλώντας στο «διεθνές συνέδριο σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής» της σχολής καλών τεχνών, σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής του «διεθνούς πανεπιστημίου Κύπρου» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Τ/κ ηγέτης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται υλικά φιλικά προς το περιβάλλον

και να αξιοποιούνται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά της κλιματικής αλλαγής και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή.

Λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας και του αυξανόμενου κόστους των κτιρίων, είπε, οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί θα πρέπει να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να σχεδιάσουν σπίτια, δημόσια κτίρια και δρόμους με βιώσιμο τρόπο, κατάλληλο για τη σημερινή εποχή.

Αναφερόμενος στη σύνδεση των κατεχομένων με το ηλεκτρικό δίκτυο της Τουρκίας, ο κ. Τατάρ είπε ότι αν τοποθετηθεί το καλώδιο προς την Τουρκία, τα κατεχόμενα θα ενταχθούν στο διασυνδεδεμένο σύστημα με την Ευρώπη, αυξάνοντας έτσι την ικανότητα της ηλιακής ενέργειας και μειώνοντας το κόστος κατανάλωσης.

Μετά τον σεισμό στην Τουρκία, πρόσθεσε, συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αντισεισμικότητα των κτιρίων στα κατεχόμενα. Επίσης επεσήμανε την ανάγκη προετοιμασίας με την κατασκευή αντισεισμικών κτιρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα