Τελέστηκε το μνημόσυνο του ήρωα Ανδρέα Χριστοφίδη στη Λεμεσό (BINTEO)

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα Ανδρέα Χριστοφίδη στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα στην περιοχή Χαράκη στη Λεμεσό.

Ο Ανδρέας Χριστοφίδης έπεσε μαχόμενος στη μάχη του Αγίου Σωζόμενου στις 6/2/1964.  Του μνημοσύνου προέστη ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

Επιμνημόσυνο λόγο εκ μέρους της οικογένειας του ήρωα εκφώνησε ο Ανδρέας Αγγελίδης.   

«Πράγματι, οι ήρωες είναι οι μόνοι που δεν βαδίζουν στα σκοτεινά.

Είναι φως, πυξίδα, τα απόλυτα παραδείγματα και πρότυπα που μας δείχνουν τον δρόμο

προς την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Είναι αυτοί που μας θυμίζουν αέναα το χρέος προς την πατρίδα… Που μας καθοδηγούν και μας εμψυχώνουν σε καιρούς χαλεπούς όπως οι σημερινοί.

Για τους απλούς αλλά πολύ σημαντικούς αυτούς λόγους είναι με αίσθημα συγκίνησης και σεβασμού που εκφωνώ, εκ μέρους της οικογένειας, τον επιμνημόσυνο λόγο του ήρωα, Αστυφύλακα 1641, Ανδρέα Χριστοφίδη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη μάχη του Αγίου Σωζομένου μαζί με άλλους τρεις ήρωες, μέλη της Αστυνομίας.

Το πρωινό της 6ης Φεβρουαρίου του 1964, οι Τούρκοι σκότωσαν κοντά στο χωριό Άγιος Σωζόμενος έναν αγροφύλακα και έναν αστυνομικό.

Τα παλικάρια, έσπευσαν να υπερασπιστούν το χωριό και να επιβάλουν τη νομιμότητα.

Αστυνομικοί μαζί με εθελοντές ανέλαβαν την καταστολή της τουρκοανταρσίας και έπεσαν νεκροί από σφαίρες.

Του μνημοσύνου ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα που βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας». 

Δείτε το ρεπορτάζ:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τελέστηκε, Ανδρέα Χριστοφίδη, Λεμεσό BINTEO,telestike, andrea christofidi, lemeso BINTEO