«Τελικός» Λάτσιο-Ίντερ για το Champions League

Με τις αναμετρήσεις για την 38η και τελευταία αγωνιστική, ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο η σεζόν 2017-18 στη Serie A. Η συνάντηση που δεσπόζει στο πρόγραμμα είναι αυτή ανάμεσα στη Λάτσιο και την Ίντερ, από την οποία θα κριθεί η ομάδα που θα καταλάβει την τέταρτη θέση της βαθμολογίας και, παράλληλα, το «εισιτήριο» για τους ομίλους του νέου Champions League, μαζί με την πρωταθλήτρια Γιουβέντους και τις Νάπολι, Ρόμα.

Οι

«μπιανκοτσελέστι» υποδέχονται το βράδυ της Κυριακής (20/5, 21:45) τους «νερατζούρι» στο «Ολίμπικο» και τους αρκεί μια ισοπαλία για να τερματίσουν τέταρτοι, αφού έχουν προβάδισμα τριών βαθμών έναντι της Ίντερ. Αντίθετα, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι θέλει μόνο νίκη για να... προσπεράσει τη Λάτσιο στη βαθμολογία, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι δύο «μονομάχοι» θα έχουν από 72 βαθμούς, ωστόσο οι «νερατζούρι» θα υπερτερούν στα μεταξύ τους παιχνίδια, αφού η αναμέτρηση του α΄ γύρου έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0). Η ομάδα που θα μείνει πέμπτη στην κατάταξη θα λάβει τη νέα σεζόν μέρος στο Europa League, όπως και η -φιναλίστ του Κυπέλλου- Μίλαν, ενώ η Αταλάντα χρειάζεται ένα βαθμό στη Σαρδηνία με αντίπαλο την Κάλιαρι, προκειμένου να δώσει και αυτή το «παρών» στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της περιόδου 2018-19.

Στο μεταξύ, την Κυριακή θα κριθεί και η τρίτη ομάδα που θα ακολουθήσει τις Μπενεβέντο και Βερόνα στη Β΄ κατηγορία. Αυτή τη στιγμή, το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό είναι η Κροτόνε, η οποία βρίσκεται στην «επικίνδυνη ζώνη» με 35 βαθμούς, όσους έχει και η ΣΠΑΛ, ωστόσο μειονεκτεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία, καθώς μετράει μια ισοπαλία και μια ήττα. Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής, η ομάδα από τον Κρότωνα αντιμετωπίζει τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο», ενώ η ΣΠΑΛ υποδέχεται τη Σαμπντόρια.

Η «αυλαία» της 38ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής στη Serie A:

Γιουβέντους-Βερόνα 19/5

Τζένοα-Τορίνο 20/5

Κάλιαρι-Αταλάντα 20/5

Κιέβο-Μπενεβέντο 20/5

Μίλαν-Φιορεντίνα 20/5

Νάπολι-Κροτόνε 20/5

ΣΠΑΛ-Σαμπντόρια 20/5

Ουντινέζε-Μπολόνια 20/5

Λάτσιο-Ίντερ 20/5

Σασουόλο-Ρόμα 20/5

Keywords
Τυχαία Θέματα