Θέμα σε Ισραηλινά Μέσα η κατάσχεση του «κατασκοπευτικού» βαν

Αναφορές στην είδηση της κατάσχεσης από την Αστυνομία του «κατασκοπευτικού» βαν χθες Σάββατο (16/11), το οποίο φέρεται να κυκλοφορούσε στους δρόμους της Λάρνακας, γίνονται σε Ισραηλινά Μέσα

Σε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, αναφέρονται στις οδηγίες που δόθηκαν από την ηγεσία της Αστυνομίας για τη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και στις δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας. 

Μάλιστα, σημειώνουν ότι το θέμα ερευνάται από την Αστυνομία όταν κυπριακά Μέσα αναδημοσίευσαν το ρεπορτάζ του Forbes

για το «κατασκοπευτικό» βαν

Να σημειωθεί ότι το Sigmalive, από τον Φεβρουάριο είχε αναδείξει το θέμα με δημοσίευμα, στο οποίο γινόταν λόγος για εταιρεία στην Κύπρο που έφτιαξε όχημα εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας κατασκοπευτικά εργαλεία, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν κινητά τηλέφωνα σε απόσταση 200 μέτρων. Πρόκειται για την εταιρεία WiSpear με έδρα την Κύπρο, η οποία ιδρύθηκε από τον ισραηλινό Tal Dilian.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δηλώσεις του ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε ότι «περιήλθε στην αντίληψή μας ότι κυκλοφορούσε ένα βίντεο με το συγκεκριμένο βαν, έδωσα οδηγίες όπως το όλο θέμα διερευνηθεί. Πράγματι, από τις προκαταρκτικές εξετάσεις διαφάνηκε ότι πιθανόν να υπάρχουν κάποια θέματα, κάποια πιθανή εύλογη υπόνοια για διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται σε σχέση με τον νόμο του απόρρητου και της ιδιωτικής επικοινωνίας».

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία σημειώνει ότι «βάσει δικαστικών ενταλμάτων που εξασφαλίστηκαν, διεξήχθησαν έρευνες σε υποστατικά και γραφεία εταιρίας στη Λάρνακα, όπου εντοπίστηκε το συγκεκριμένο όχημα. Από προκαταρκτικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε, ότι το υπό αναφορά όχημα, φέρει ηλεκτρονικό εξοπλισμό με αποτέλεσμα να κατασχεθεί, μαζί με άλλα τεκμήρια, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Αρχηγείο Αστυνομίας για να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων». 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από την στιγμή της κατάσχεσης του βαν

Keywords
Τυχαία Θέματα