Θεοχάρους: Δεν μπορούν να στραγγαλίζονται άλλο οι Λαοί

Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής της ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 12ης Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε στο "ελληνικό ζήτημα", τονίζοντας ότι οι Έλληνες, όπως πάντοτε, θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, σε ότι αφορά το ελληνικό χρέος.

Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει επίσης τις δικές της ευθύνες και, τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί ο στραγγαλισμός των λαών του Ευρωπαϊκού

Νότου. Χρειάζεται ανάπτυξη είπε και υποστήριξε ότι από τα μνημόνια δεν βρήκε κανένας εργασία και δε δημιουργήθηκε καμία νέα θέση εργασίας. Ταυτοχρόνως, τάχθηκε εναντίον της κάθετης σύγκρουσης η οποία, όπως πρόσθεσε, δεν είναι προς όφελος κανενός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτός ένας συμβιβασμός αμοιβαίου οφέλους με την ΕΕ στη βάση της αλληλεγγύης. Οι μετωπικές συγκρούσεις δεν συνάδουν με το πνεύμα της σύνθεσης και της προόδου της ΕΕ. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη και με τη στήριξη των εταίρων της και με τις μεταρρυθμίσεις θα βρει το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Όσον αφορά την οικονομική κρίση, τη νομισματική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη των κρατών, η κα Θεοχάρους ζήτησε να αναμένεται η συζήτηση του ελληνικού ζητήματος στο έκτακτο Γιούροκρουπ. Δεν μπορεί, τόνισε, ούτε να δαιμονοποιείται ούτε να αναθεματίζεται μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, πριν ακόμη αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Είπε επίσης ότι το ΕΚ έχει αποφασίσει πως η Τρόικα έχει διαπράξει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις μεθοδεύσεις της και αυτό δεν μπορεί να λησμονείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα