Θεοχάρους: “Η έκθεση Πίρι συνιστά εμπαιγμό στην κοινή λογική”

Με αφορμή την ψήφιση της έκθεσης προόδου της Τουρκίας 2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, ανέφερε ότι καταψήφισε την εν λόγω έκθεση της Κάτι Πίρι, καθώς συνιστά εμπαιγμό στην κοινή λογική όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Αφ' ενός ζητά την αναστολή των ενταξιακών, αφ' ετέρου θέλει την συνέχιση της χορήγησης των προενταξιακών κονδυλίων προς την "κοινωνία των πολιτών". Λες και

είναι δυνατόν να υπερκερασθεί η στυγνή δικτατορία του Ερντογάν, για να φθάσουν χρήματα στους πολίτες. Από τη μια η έκθεση ζητά αναστολή των ενταξιακών διαδικασιών, ενώ από την άλλη αιτείται την επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης, παρά το γεγονός ότι η αρχική συμφωνία δεν εφαρμόστηκε όπως έπρεπε και η Τουρκία δεν εκπλήρωσε ποτέ καμιά υποχρέωση της προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Με την οποία μάλιστα δεν συνυπέγραψε την τελωνειακή ένωση, γιατί δεν την αναγνωρίζει. Βεβαίως, αυτό είναι μεγάλη επιτυχία για τον Ερντογάν, διότι και τις γερμανικές εταιρείες βοηθά και την τουρκική οικονομία ανορθώνει», σημείωσε.

Η κα Θεοχάρους πρόσθεσε, «καταψήφισα την έκθεση Πίρι, διότι εισηγείται ως λύση του Κυπριακού την ΔΔΟ η οποία, όπως έχει καταντήσει στο Κραν Μοντάνα, συνιστά λύση δύο κρατών. Καταψήφισα την έκθεση γιατί αναγνωρίζει τα δεδομένα της στρατιωτικής κατοχής και του εθνικού ξεκαθαρίσματος στην Κύπρο. Καταψήφισα την έκθεση γιατί αναφέρεται σε "συμφωνία που επετεύχθη στο Κραν Μοντάνα" για την οποία ουδείς γνωρίζει οτιδήποτε. Σ’ αυτήν την συμφωνία παραπέμπει για την οικοδόμηση της περαιτέρω διαχείρισης του Κυπριακού. Ούτε καν οι Ευρωβουλευτές που την υπερψήφισαν, παρά τις προσπάθειες μου να αφαιρέσω την εν λόγω αναφορά, δεν γνωρίζουν και δεν απαντούν κάτι σχετικά με την “συμφωνία”. Ο καθείς ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Keywords
Τυχαία Θέματα