Τι απαντά ο ΠΑΣΥΞΕ στις επικρίσεις για υψηλές τιμές ξενοδοχείων για Κύπριους

Παράγοντες του τουριστικού τομέα ανάλυσαν στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Κύπρο μετά την πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, Ντίνος Κάκκουρας, κληθείς να σχολιάσει τις αναθεωρήσεις προς τα κάτω για τον τουρισμό, ανέφερε ότι υπήρχαν ελπίδες ότι η κατάσταση θα άλλαζε και ειδικά η επιδημιολογική κατάσταση στις κύριες αγορές της Κύπρο (Αγγλία, Ρωσία,

Σκανδιναβικές Χώρες). Συμπλήρωσε ότι αντί να προστίθενται χώρες, αντίθετα αναθεωρούνται προς τα κάτω. Οι κύριες μας αγορές βρίσκονται στις κατηγορίες Β και Γ, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, τόνισε ότι σε διαβουλεύσεις με τους μεγάλου τουριστικούς πράκτορες, φαίνεται ότι έχουν αποκλείσει την περίπτωση να προχωρήσουν τις κρατήσεις τους από χώρες που χρειάζονται τεστ κορωνοϊού.

Σε ερώτηση εάν κάποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά, επιβεβαίωσε ότι ίσως κάποια να μην ανοίξουν καθόλου φέτος.  

Ερωτηθείς για τις κρατήσεις των Κυπρίων σε τουριστικούς προορισμούς, ο κ. Κάκκουρας απάντησε ότι υπήρχαν προβλέψεις ότι η κύρια μάζα θα πήγαινε στην Ελλάδα, αφού ήταν και ο προορισμός με τις περισσότερες αναχωρήσεις.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες για υψηλές τιμές για κρατήσεις ξενοδοχείων στην Κύπρο, απάντησε ότι δεν συμφωνεί, αφού έχει γίνει μια μελέτη και σε σύγκριση ξενοδοχείων ελληνικών νησιών της ίδιας κατηγορίας στις ίδιες ημερομηνίες με τις ίδιες προϋποθέσεις έχει προκύψει ότι οι τιμές στην Κύπρο είναι μειωμένες 25% με 30%.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα