Τι δείχνει η μελέτη της ΑνΑΔ για μακροχρόνια ανέργους

Αποτελέσματα μελέτης της Αρχής Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) δείχνουν ότι το Σχέδιο Κατάρτισης Μακροχρόνια Ανέργων σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς «έχει καταλυτική επίδραση στην απασχολησιμότητα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων (88,5%) είναι εργαζόμενοι περίπου 7 μήνες μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους στο Σχέδιο, με το 76,4% από αυτούς να εξακολουθούν να βρίσκονται στην επιχείρηση/οργανισμό όπου εργάζονταν στο πλαίσιο του Σχεδίου».


Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες είναι εργαζόμενοι με καθεστώς πλήρους και

μόνιμης απασχόλησης (91,6%).

Η ΑνΑΔ, στο πλαίσιο συστηματικής αξιολόγησης των παρεμβάσεων της, ολοκλήρωσε μελέτη με θέμα «Αξιολόγηση των επιδράσεων του Σχεδίου Κατάρτισης Μακροχρόνια Ανέργων σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς (2016-2018)», αναφέρεται.

Σκοπός του Σχεδίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η παροχή ευκαιριών σε μακροχρόνια ανέργους να ενταχθούν/επανενταχθούν στην απασχόληση με παράλληλη απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων και δεξιοτήτων σε σχέση με τις ανάγκες συγκεκριμένης θέσης εργασίας. Το Σχέδιο παρέχει κίνητρα σε επιχειρήσεις/οργανισμούς για να εργοδοτήσουν και καταρτίσουν ενδοεπιχειρησιακά μακροχρόνια ανέργους, με τη διαμόρφωση εξατομικευμένου προγράμματος κατάρτισης διάρκειας 4 μηνών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι είτε πολύ ικανοποιημένοι ή ικανοποιημένοι από το Σχέδιο (93,4%) και έχουν αξιοποιήσει σε πολύ καλό ως καλό βαθμό τις γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν (88,1%). Παράλληλα, σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες (96,7%) θα παρότρυναν τρίτους να συμμετάσχουν στο Σχέδιο.

Τα ψηλά ποσοστά απασχόλησης των συμμετεχόντων και ο υψηλός βαθμός ικανοποίησης που εκφράζουν από τη συμμετοχή τους αποδεικνύουν έμπρακτα τη χρησιμότητα της οργανωμένης ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής πείρας για τη διασφάλιση της απασχόλησης των μακροχρόνια ανέργων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα